تاپ سه گزارش
-
ویدئو / نبرد بیپایان اسلحهبهدستها در آمریکا
موج تیراندازیهای مرگبار و خشونتهای اخیرِ مربوط به حمل سلاح در آمریکا، با واکنش جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده و افزایش فشارها بر او برای کاهش خشونت مسلحانه در این کشور همراه بوده است. رئیسجمهور آمریکا ضمن توصیف خشونت مسلحانه در این کشور به عنوان لکه و نقصانی برای ملت آمریکا، از آمادهسازی اقداماتی برای مقابله با این مشکل خبر داده است. جو بایدن از وزارت دادگستری خواسته قانونی را پیشنهاد دهد که به موجب آن، ایالتهای مختلف بتوانند قوانین خود را دربارۀ محدود کردن سلاح گرم اِعمال کنند.
-
ویدئو / نگرانی از توزیع نامتوازن واکسن کرونا در جهان
توزیع ناعادلانه واکسن کرونا در شرایطی که بسیاری از کشورها با رشد بالای بیماری دستوپنجه نرم میکنند، میتواند روند کنترل این پاندمی را به تاخیر بیندازد. سازمان بهداشت جهانی قصد داشت تا پایان ماه مارس، دستکم یکصد میلیون دوز واکسن را در سطح جهان توزیع کند، اما با پایان یافتن ماه مارس، تنها حدود ۴۰ میلیون دوز واکسن کرونا از طریق سازوکار کوواکس توزیع شده است. در حال حاضر ۷۵ درصدِ واکسنِ تولیدشدۀ کرونا در ۱۰ کشور توزیع شده و بیش از ۱۰۰ کشور جهان تاکنون هیچ واکسنی دریافت نکردهاند.
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از واکنش بایدن به غنیسازی در ایران تا اعتراض به خشونت پلیس در آمریکا
در این شماره از بستۀ اخبار بینالملل ایسنا، خبرهایی از واکنش آمریکا به غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم در ایران، اخراج ۱۰ دیپلمات آمریکایی از روسیه، برکناری نخستوزیر کره جنوبی، ادامه اعتراضات و تیراندازیهای مرگبار در آمریکا و دو خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
ویدئو / کاهش آب سد زایندهرود
سد قوسی زایندهرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در حدود نیم قرن پیش بر روی رودخانه زایندهرود ساخته شد. با توجه به کاهش ۳۳ درصدی میزان بارندگی در سرشاخه زایندهرود، نسبت به متوسط بلندمدت، میزان ورودی و خروجی این سد به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. همین وضعیت موجب شده که هماکنون مخزن سد زایندهرود تنها کمتر از ۲۵ درصد آب داشته باشد. با در نظر گرفتن این واقعیت، صرفهجویی در سال جاری در بخشهای مختلف اعم از کشاورزی، صنعت، بهداشت و شرب، ضروری است.
-
آخرین وضعیت قبور تاریخی «مجدماضی» بعد از سرقت
ویدئو / تاریخ در خواف به خواب رفته است!
دو روستای «نیاز آباد» و «مژن آباد» در جنوب شرقی شهرستان خواف و در جوار مرز ایران و افغانستان، با قدمتی که به قبل از اسلام میرسد، امروز کمتر مورد توجه میراث فرهنگی است؛ به حدی که با گذشت بیش از یک ماه از سرقت در مقبره تاریخی «مجد ماضی» در «نیازآباد»، وضعیت گورهای تخریبشدۀ آن تفاوتی با زمان سرقت ندارند. در بین ۱۰۵ اثر ثبت ملی شدۀ خواف، قبرها و بناهایی از دوره اسلامی نیز هست که در گذشته سرقت یا تخریب شدهاند، اما میراث فرهنگی، کمبود نیروی یگان حفاظت برای سرکشی و نگهبانی از این آثار تاریخی را علت بیتوجهیهایش میداند.
-
ویدئو / چراغِ خاموش موزههای خصوصی در دوران کرونا
موزههای خصوصی بعد از آغاز شیوع کرونا وارد دوره رکود فعالیت شدهاند. به دلیل تداوم شیوع بیماری و قرمز شدن وضعیت در بسیاری از شهرها، موزههای خصوصی و دولتی دوباره تعطیل شدند. بسیاری از این مجموعهها در شهرهای کوچک بدون کمکهای دولتی قادر به ادامه فعالیت نیستند؛ با این حال هنوز خبری از این کمکها نیست.
-
از ورود فقها به حوزه سقط تا مداخله ستاد عالی جمعیت در حوزه پزشکی؛
ویدئو / طرح تازه مجلس برای سقطهای درمانی
اواخر اسفندماه ۹۹ مجلس طرحی بحثبرانگیز را تصویب کرد. این طرح که به نام «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» نامگذاری شده است، همانطور که از نامش پیداست، بر افزایش جمعیت کشور متمرکز است و بندهای زیادی از آن منتقدانی جدی دارد؛ از جمله بخشی که کار سقط درمانی را سختتر کرده و نظرات غیرپزشکی را هم وارد ماجرا کرده است. دولت و وزارت بهداشت مخالف این طرح هستند.
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از واکنشها به حادثه نطنز تا تعلیق گفتوگوهای ایران و اتحادیه اروپا
در این شماره از بستۀ اخبار بینالملل ایسنا، خبرهایی از واکنشهای بینالمللی به حادثه نطنز، تعلیق گفتوگوهای جامع ایران با اتحادیه اروپا و چند خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
ویدئو / وضعیت شهرهای ایران در محدودیتهای کرونایی
با آغاز پیک چهارم کرونا در ایران و شدت گرفتن بیسابقه ابتلا به این بیماری، از روز شنبه - ۲۱ فروردین - تمامی اصناف به جز مشاغل ضروری در گروه یک قرار دارند، تعطیل شدند. با این حال گزارشهایی که از شهرهای مختلف میرسد نشان میدهد هنوز هم فعالیت برخی اصناف ادامه دارد. روز ۲۳ فروردین برای اولینبار آمار ۲۳۳۱۱ ابتلا به کرونا در ایران به ثبت رسید. مقامات حوزه سلامت هشدار دادهاند که احتمال وخیمتر شدن شرایط در هفتههای آینده دور از انتظار نیست.
-
ویدئو / هتتریک ساعت شگفتانگیز «شمسالعماره» در ۱۵۰ سال
ساعتی که «ملکه ویکتوریا» بیش از ۱۵۰ سال پیش به «ناصرالدین شاه» هدیه داده بود، بین دو منارهی عمارت «شمسالعماره» یعنی نخستین کاخ ایرانی به سبک اروپاییها در کاخ گلستان نصب شد. این ساعت از همان ابتدا دردسرساز بود. ساعت شمس العماره تا کنون دو بار از صدا افتاده و قدیمیترین تعمیرکار پایتخت دو دوره تعمیر آن را با موفقیت به سرانجام رسانده است. او حالا آرزویش با متولیان شهری و میراثی یکی است، «صدای ساعت شمسالعماره در قلب بافت تاریخی تهران همیشگی باشد». ساعتچی در این گزارش داستانِ این ساعت شگفتانگیز را از بیش از ۱۵۰ سال قبل تا امروز بیان میکند.
-
ویدئو / جولان کرونا در وسایل حملونقل عمومی
با اوجگیری شیوع کرونا در ایران، محدودیتهایی برای مشاغل گروههای ۲، ۳ و ۴ اعمال شد تا تردد در معابر تجاری و مراکز خرید کمتر شود. اما هنوز مشاغل و ادارات زیادی به فعالیت ادامه میدهند و همین مساله باعث شده ترددهای درونشهری کاهش چندانی را تجربه نکند. ازدحام در مترو و اتوبوس، میتواند موجب گسترش ویروس کرونا در بین مسافران، بویژه در شرایط قرمز کرونایی شود. کمبود اتوبوس و واگن مترو و بروز بینظمی در مسافرگیری، میتواند ازدحام مسافران را افزایش دهد و احتمال انتقال ویروس را بالا ببرد. در چنین شرایطی، تنها راه کاهش احتمال ابتلا، استفاده مستمر و صحیح از ماسک و رعایت همین نکته ساده توسط مسافران است.
-
ویدئو / بحران خشکسالی پیش روی کشور
سال آبی جاری به نیمه رسیده و فرصت بارش برای بخش زیادی از کشور از دست رفته است. در زمان باقیمانده تا انتهای سال آبی هم بارش زیادی پیشبینی نشده است. زمانی که بارندگیهای سالیانه از مقدار متوسط کمتر باشد، خشکسالی آغار میشود؛ درست مثل شرایط ایران که حداقل تا اواخر سال آبی جاری خشکسالی شدیدی را پیش رو دارد.
-
بسته اخبار بینالملل؛
ویدئو / از اخبار مذاکرات برجام تا سفر نخستوزیر کره به ایران
در این شماره از بستۀ اخبار بینالملل ایسنا، خبرهایی تازه از نشست کمیسیون احیای برجام، سفر نخستوزیر کره جنوبی به ایران، اعلام زمان برگزاری انتخابات در میانمار توسط ارتش این کشور و چند خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
ویدئو / تهران، کمی بیرون از قرنطینه
با اوجگیری کرونا بعد از نوروز و پایان سفرهایی که بدون تعطیلی و هیچ منعی انجام شد، ستاد کرونا اعلام کرد از ۲۱ فروردین به مدت ۱۰ روز کل کشور تعطیل است تا شاید تب کرونا در حدود ۲۶۰ نقطۀ قرمز پایین بیاید؛ اما کسبه و صاحبان مشاغل گروههای ۲ تا ۴ که باید کارشان را تعطیل کنند، تصمیم را ناعادلانه میدانند و شاید به همین دلیل از نخستین روز تعطیلی، اگر مغازهها را باز نکرده باشند، دستکم در اطراف آن در رفتوآمد بودند. البته کم شدن تردد مردم در معابر و به ویژه گذرهای تجاری بسیار کمتر از روزهای قبل به چشم میخورد. این گزارش از مناطق مختلف تجاری تهران از جمله حسنآباد، بازار بزرگ و مولوی تهیه شده است.
-
چالشهای کاری محیطبانان ایران بدون راه حل ماندهاند
ویدئو / جنگ خاموش محیطبانان در طبیعت
شهادت دو محیط بان زنجانی در ۱۶ فروردین و کشف پیکر آنها یک روز بعد از اینکه هدف گلوله سلاح جنگی شکارچیان غیرمجاز قرار گرفته بودند، بار دیگر گلایهها نسبت به بیتوجهی در مقابل حافظان منابع طبیعی و زیستی را بیشتر کرد، اما ادامهدار بودن چالشها و مشکلاتی که محیطبانان سالهاست با آنها دست به گریبانند، صدای متولیان این حوزه را هم درآورده است.
-
ویدئو / شوش، همچنان در وضعیت قرمز
وضعیت قرمز کرونایی در استان خوزستان، همچنان بعد از چند هفته ادامه دارد و شیوع ویروس در روزهای اخیر رشد کمسابقهای داشته است. در حال حاضر ۱۶ شهر خوزستان از جمله اهواز، شوش، اندیمشک، دزفول، خرمشهر، آبادان، رامهرمز و ماهشهر در وضعیت قرمز هستند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میگوید در حال حاضر هیچ نقطه کمخطری در استان خوزستان نداریم/این وضعیتی است که در اغلب نقاط کشور طی روزهای اخیر مشاهده تصاویر این ویدئو مربوط به سطح شهر، بیمارستان و آرامستان شهر شوش در نیمه نخست فروردین امسال است.
-
ویدئو / بیمارستان کوثر سمنان در وضعیت قرمز کرونایی
با اوجگیری مجدد کرونا در هفتههای اخیر، از ۱۸ فروردین، استان سمنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفت. طبق آخرین وضعیت رنگبندی کرونایی، از هشت شهرستان این استان، چهار شهرستان در وضعیت قرمز، سه شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد هستند. هماکنون شهرستانهای سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار در وضعیت رنگبندی قرمز و شهرستانهای سرخه، مهدیشهر و میامی در وضعیت نارنجی و شهرستان آرادان در وضعیت زرد قرار دارند و محدودیتهای کرونایی نیز بر اساس رنگبندی جدید اعمال خواهد شد. این ویدئو گوشههایی از وضعیت این روزهای بیمارستان کوثر در سمنان است.
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / از ممنوعیت آسترازنکا برای کودکان تا جمعآوری DNA از هوا
در این شماره از بستۀ اخبار علم و فناوری ایسنا، خبرهایی از توقف آزمایش واکسن آکسفورد - آسترازنکا روی کودکان، بررسیهای دقیقتر نقش نور خورشید در غیرفعالسازی ویروس کرونا، جمعآوری DNA حیوانات از هوا برای نخستینبار در جهان و دو خبر دیگر را مرور میکنیم.
-
نگاهی به دور جدید نشستهای برجامی
ویدئو / امیدهای تازه در نشست تازه وین
با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، اجرای برجام زیر سوال رفت و در ادامه با خروج یکطرفه آمریکا عملا ناکارآمد شد و دوباره تحریمهای آمریکا علیه ایران شدت گرفت؛ اما با روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا زمزمه بازسازی برجام از هر سو شنیده شد؛ اگرچه هم در آمریکا و هم در ایران موانع زیادی برای این بازسازی وجود داشته و دارد. در نهایت، بعد از چند ماه تلاش، روز سهشنبه نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزیران خارجه ایران و ۱+۴ در وین پایتخت اتریش برگزار شد. حالا تلاشها برای احیای برجام همچنان پابرجاست و واکنشها به این نشست و نتایج آن نیز همچنان ادامه دارد.
-
ویدئو / زخم زبالههای نوروز بر تن جنگلهای شمال
اغلب مردم «روز طبیعت» را در طبیعت میگذرانند اما برخی با شکستن شاخهها، روشن کردن آتش یا ریختن زباله باعث صدمه زدن به طبیعت میشوند. ریختن زباله، معضل جدی این روزهای جنگلهای هیرکانی است؛ این در حالی است که جمعآوری زبالهها از سطح جنگل هزینه زیادی دارد. در کنار اینها، تجزیه هرکدام از این زبالهها سالها زمان میبرد و همین مساله آسیب بیشتری به طبیعت وارد میکند.