تاپ سه علم و فناوری جهان
-
تشخیص بهتر اختلال "اوتیسم" به کمک یادگیری ماشین
محققان مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس ساوتوسترن در مطالعه اخیرشان از ابزار یادگیری ماشین برای تجزیه و تحلیل صدها پروتئین استفاده کردند و گروهی از نشانگرهای زیستی در خون را شناسایی کردند که میتواند به تشخیص زودتر کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) منجر شود؛ این امر میتواند به آغاز زودتر درمانهای موثرتر نیز بی انجامد.
-
"استقامت" از نگاه مدارگرد ردیاب گاز
آژانس فضایی اروپا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصاویری منتشر کرد و نوشت: مدارگرد ردیاب گاز سازمان فضایی اروپا و سازمان فضایی روسکاسموس موفق به رصد مریخ نورد استقامت ناسا همراه با چتر نجات، سپر حرارتی و مرحله فرود آن در دهانه جزرو مریخ شده است.
-
دانشمندان در حال ساخت "دوقلوی دیجیتال زمین" هستند
دانشمندان در حال توسعه یک "دوقلوی دیجیتال" زمین هستند تا به کمک آن بتوانند وقایع مربوط به گرمایش جهانی که در آینده رخ خواهد داد را پیش بینی کنند.
-
شناسایی یک نوع سلول استخوانی جدید
دانشمندان "دانشگاه نیو ساوت ولز" استرالیا در مطالعه اخیرشان با بررسی ساختارهای اسکلتی بدن انسان، نوع کاملاً جدیدی از سلول استخوانی را کشف کردهاند و معتقدند که ممکن است آنها نقش مهمی در ایجاد بیماریهای مختلف استخوانی داشته باشد.
-
اولین تصویر منتشر شده از 11 میلیون اسمی که در مریخ نورد استقامت حک شد
هفته گذشته مریخ نورد استقامت ناسا بر روی سیاره سرخ فرود آمد اما نکته جالب این است که نام تقریبا ۱۱ میلیون فرد بر روی استقامت حک شده است.
-
عکس روز ناسا؛
نیمه تاریک سیاره زهره
ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری زیبا از نیمه تاریک سیاره زهره که توسط کاوشگر خورشیدی "پارکر" ثبت شده، منتشر کرده است.
-
درمان جدید آسیب نخاعی با سلولهای بنیادی
یک مطالعه جدید روی ۱۳ بیمار مبتلا به آسیب نخاعی نشان میدهد که درمان آزمایشی سلولهای بنیادی در درمان ضایعات نخاعی ایمن و مؤثر است.
-
تاباندن انرژی از فضا به زمین با ماهواره خورشیدی
پنتاگون نمونه اولیه یک صفحه خورشیدی فضایی با قابلیت تاباندن انرژی الکتریکی به هر نقطه از زمین را با موفقیت آزمایش کرد.
-
سکوی پرتاب شناور "ایلان ماسک" احتمالا امسال اجرایی میشود
"ایلان ماسک" بنیانگذار و رئیس شرکت موفق "اسپیسایکس" میگوید: سکوهای نفتی شناور که قرار است به عنوان سکوهای پرتاب موشک عمل کنند، ممکن است امسال عملیاتی شوند و دو سکوی پرتابی شناور نخست موشک "استارشیپ" در خلیج مکزیک مستقر خواهند شد.
-
احتمال ابتلا به ویروس کرونا برای بار دوم چقدر است؟
یک مطالعه رصدی بزرگ از مؤسسه ملی سلامت آمریکا(NIH) نشان داده است ابتلا به ویروس کووید-۱۹ میتواند حداقل برای چند ماه فرد را از عفونت مجدد محافظت کند.
-
انتشار اولین تصویر پانورامای "استقامت" از مریخ
اولین تصویر پانورامای ۳۶۰ درجه که توسط دوربینهای نصب شده بر روی مریخ نورد "استقامت"(Perseverance) ثبت شده است، توسط ناسا منتشر شده که محل فرود این ماموریت در "دهانه جیزرو" را نشان میدهد.
-
ناسا میخواهد سهم بزرگی در توسعه هواپیماهای برقی داشته باشد
آژانس فضایی آمریکا(ناسا-NASA) در حال همکاری با صنعت هواپیمایی است تا سیستمهای الکتریکی را تا سال ۲۰۳۵ به پروازها بیاورد.
-
مقابله با صرع به کمک نور
پژوهشگران آلمانی در بررسی جدید خود تلاش کردهاند تا با استفاده از نور، به مقابله با صرع بپردازند.
-
بسته اخبار علم و فناوری؛
ویدئو / از ساخت مغزهای مینیاتوری تا راز سالم ماندن ارتش سفالین چین
در این شماره از بستۀ اخبار علم و فناوری ایسنا خبرهایی از به وجود آوردن مغز مینیاتوری در آزمایشگاه، پیشبینی زودهنگام سکته مغزی و حملات قلبی، کشف راز سالم ماندن ارتش سفالین چین و چند خبر دیگر را مرور می کنیم.
-
عکس روز آژانس فضایی اروپا؛
معرفی و فراخوان دوره کارآموزی آژانس فضایی اروپا
آژانس فضایی اروپا اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصاویری منتشر کرد و در آن به معرفی دوره استخدام کارآموز فارغ التحصیل جوان (Young Graduate Trainee) این سازمان پرداخت.
-
کشف راهی برای پیشبینی طرحهای مفید ژنتیکی توسط دانشمند ایرانی
طراحی پیشبینی شده سلولهای انسانی مهندسی شده ممکن است پیشرفت درمانهای جدید را تسریع کند و محققان با همکاری "ندا باقری" محقق ایرانی دانشگاه "واشنگتن" به تازگی به این توانایی دست یافتهاند.
-
طراحی یک "توپ" برای پاکسازی میادین مین
یک طراح افغان که در آلمان زندگی میکند، به منظور پاکسازی میادین مین در کشورش یک توپ با پاهایی از جنس بامبو طراحی کرده است که این دستگاه مینروب با استفاده از مواد ارزان قیمت ساخته شده و به راحتی قابل تعویض هستند.
-
سگ رباتیک در گرفتن گروگانگیرها به پلیس کمک میکند
سگ رباتیکی که در خیابانهای شهر برانکس نیویورک حرکت میکرد باعث حیرت مردم شد.
-
با کمک محقق ایرانی
منشا قمرهای مریخ مشخص شد
بر طبق یک مطالعه مشخص شده که قمرهای مریخ به نامهای "فوبوس"(Phobos) و "دیموس"(Deimos) در واقع تکه هایی از یک قمر بزرگتر مریخ بودن که در اثر یک برخورد متلاشی شده است.
-
استارشیپSN۱۰ مجوز پرتاب گرفت
موشک استارشیپ SN۱۰ اولین آزمایش خود را در روز سهشنبه ۲۳ فوریه انجام داد و سه موتور رپتورش را برای چند ثانیه روشن کرد.