استانی - علمی دانشگاهی
-
چرا بیماری کووید-۱۹ در کودکان خفیف است؟
اولین مطالعه مقایسه واکنشهای ایمنی بزرگسالان و کودکان مبتلابه کووید-۱۹تفاوتهای کلیدی کشف کرده که ممکن است به درک اینکه چرا کودکان معمولا بیماری خفیفتری نسبت به بزرگسالان دارند، کمک کند. همچنین برای واکسنها و داروهایی که برای مهار کووید-۱۹تولید میشوند، پیامدهای مهمی دارند.
-
کانیبالیسم، از شایعه تا واقعیت
دانشیار گروه علوم درمانگاهی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه عامل عفونی علت کانیبالیسم(دیگر خواری) نیست، گفت: این اختلال از قبل وجود داشته و عارضهای نیست که به انسان منتقل شود، بنابراین مردم با خیال راحت از مرغ استفاده کنند.
-
/ ۲۱ سپتامبر، روز جهانی آلزایمر/
تاثیر همهگیری کروناویروس بر بیماران مبتلا به آلزایمر
زوال عقل حدود ۵۰ میلیون نفر در جهان را تحت تاثیر قرار داده است و انتظار میرود این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به ۱۵۲ میلیون نفر افزایش یابد، درحالیکه کووید-۱۹ نحوه دسترسی افراد مبتلابه بیماری آلزایمر را به مراقبت تغییر داده است اما منجر به نوآوری و همکاری نیز شده است.
-
تسکین درد سندرم روده تحریکپذیر به کمک سم نوعی عنکبوت غولپیکر
محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا دریافتند، مولکولهای زهر یکی از بزرگترین عنکبوتهای جهان، میتواند عاملی برای تسکین درد افراد مبتلابه سندرم روده تحریکپذیر(IBS) باشد.
-
آزمایش واکسن کروناویروس بدون سوزن آغاز میشود
آزمایشگاههای سراسر جهان در حال یافتن اولین واکسن مقابله با ویروس کرونا هستند. واکسنهای زیادی در مراحل مختلف قرار دارند اما همچنان تا کارایی واکسن فاصلهداریم.
-
هر کروناویروس طی ۲۴ ساعت ۹۰۰ ویروس جدید تولید میکند
نتایج تحقیقات جدید در نشریه لانست نشان میدهد که یکذره ویروس سارس- کووید- دو در ۲۴ ساعت، تقریبا ۳۰ ذره ویروسی جدید تولید میکند؛ این ۳۰ ذره جدید میتواند ۳۰ سلول دیگر را آلوده کند و در ۲۴ ساعت یا بیشتر ۹۰۰ ذره جدید تولید شود.
-
اعضای بدن یک بیمار مرگ مغزی در چهارمحال و بختیاری اهدا شد
مسئول هماهنگ کننده تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: اعضای بدن بیماری ۴۰ ساله بهدلیل افزایش فشار خون و خونریزی مغزی اهدا شد.
-
مزایای طرح چرخشی دانش آموزان در مدارس از نگاه ریاضیات
بازگشایی مدارس دولتی کانادا در پاییز امسال و در میان بیماری همهگیر ویروس کرونا بسیار متفاوت خواهد بود. هر منطقه قوانین و دستورالعملهای خاص خود را ارائه میدهد و در بسیاری از مدارس دانش آموزان بزرگتر باید کل روز از ماسک استفاده کنند.
-
چگونه از ابتلا به کووید-۱۹ و آنفلوآنزا در امان باشیم؟
کارشناسان میگویند که هوشیاری در مورد اقدامات ایمنی که میتواند از شیوع آنفلوآنزا و کووید-۱۹ جلوگیری کند، بسیار مهم است.
-
معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد:
اسکان دانشجویان خوابگاهی دانشگاه شهرکرد به صورت انفرادی است
معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد گفت: اسکان دانشجویان بومی راه دور و غیر بومی تحصیلات تکمیلی در خوابگاه این دانشگاه به صورت تکنفره خواهد بود.
-
پیشگیری از کووید-۱۹ با هدفگیری ویروس در بینی
درمانهایی که ویروس کرونا را در بینی مورد هدف قرار میدهند، ممکن است به جلوگیری از کووید-۱۹ کمک کنند.
-
مقابله با کروناویروس، واکسیناسیون یا ایمنی جمعی؟
ویروس کرونا گزینه "ایمنی جمعی" را برای عموم روشن کرده و امیدواریم که این پدیده بتواند به کاهش یا حتی پایان شیوع کمک کند.
-
فقر و افزایش میزان مرگومیر ناشی از نارسایی قلبی
نتایج تحقیق جدید در ایالاتمتحده نشان میدهد، در شهرهایی که مردم با فقر و محرومیت اجتماعی بیشتری روبرو هستند، میزان مرگومیر ناشی از نارسایی قلبی نیز بیشتر است.
-
کووید-۱۹ در آبوهوای معتدل به ویروس فصلی تبدیل خواهد شد
همه ما با الگوی فصلی برخی ویروسهای تنفسی آشنا هستیم. بر اساس نتایج تحقیق جدید، بیماری کووید-۱۹ ناشی از ویروس سارس کووید-۲، احتمالا در کشورهای دارای آبوهوای معتدل فصلی خواهد شد، البته زمانی که ایمنی جمعی حاصل شود. تا آن زمان، کووید-۱۹به گردش در فصول سال ادامه خواهد داد. این نتیجهگیری اهمیت مطلق اقدامات بهداشت عمومی فعلی را نشان میدهد که برای کنترل ویروس ضروری است.
-
گوگل نقاط شیوع ویروس کرونا را پیش بینی میکند
با توجه به اینکه دنیا در معرض بیماری همهگیر ویروس کرونا قرار دارد، جای تعجب نیست که "دکتر گوگل" کار مضاعفی به دلیل جستجوی افراد برای درک ناراحتی خود داشته باشد.
-
ترکیبات مختلکننده غدد درونریز شدت بیماری کووید-۱۹ را افزایش میدهند
تقریبا یک سال قبل از ظهور ویروس کرونای جدید، دکتر لئوناردو تراساند کتابی با عنوان «بیمارتر، چاقتر، فقیرتر» منتشر کرد که درباره ارتباط بین آلایندههای محیط زیست و بسیاری از شایعترین بیماریهای مزمن است. این کتاب دههها تحقیق علمی را نشان میدهد که چگونه مواد شیمیایی مختلکننده غدد درونریز که در زندگی روزمره ما وجود دارد و اکنون تقریبا در همه افراد یافت میشود و موجب اختلال در هورمونهای طبیعی بدن میشود.
-
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی:
دانشگاه علمی کاربردی دانشجوی مهارت محور تربیت میکند
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه دانشگاهها، دانشجویان را متکی به کتاب و جزوه بار میآورند، گفت: این موضوع را در دانشگاه جامع علمی کاربردی، کمتر میبینیم، چرا که این مراکز، مهارت محور هستند.
-
چه افرادی با پوشیدن ماسک به خشکی چشم مبتلا میشوند؟
ماسک صورت به کاهش ویروس کرونا کمک میکند و ابزاری برای کاهش ابتلا به کرونا در مکانهایی است که رعایت فاصلهگذاری اجتماعی دشوار است. همانطور که دنیا محدودیتهای خانهنشینی را کاهش میدهد، استفاده از ماسک صورت برای مدتزمان طولانی در محیطهایی مانند دفاتر کار افزایش مییابد.
-
پیشگیری صددرصدی در مقابل کروناویروس با ماسک جدید
ماسک تولید شده توسط محقق هنگکنگی قابلیت ضد باکتری بالایی دارد؛ کارایی این ماسکهای گرافنی تولیدشده ۸۰ درصد است و با قرار گرفتن در معرض نور خورشید به میزان ۱۰۰ درصد افزایش مییابد.
-
کروناویروس میتواند ویروس آنفلوآنزا را از بین ببرد؟
مقامات بهداشت ماههاست که در مورد همزمانی کروناویروس و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان هشدار میدهند. اگر کروناویروس جدید در این فصول ادامه داشته باشد، برخی از جوامع خطر مجبور میشوند همزمان با ویروس جدید کرونا و ویروس آنفلوآنزا کنار بیایند.
-
خانهنشینی و کاهش ویتامین دی
با توجه به اینکه ذهن ما معطوف در امان ماندن از کووید-۱۹ است و میلیونها نفر مجبورند هفتهها در خانه بمانند، ممکن است جنبههای دیگری از سلامتی خود را بدون اینکه بدانند تحت تاثیر قرار دهند.
-
آیا علائم کووید-۱۹ و آنفلوآنزای فصلی در کودکان نیز متفاوت است؟
با نزدیک شدن به فصل پاییز، بیمارستانهای کودکان شاهد کودکان مبتلابه آنفلوآنزای فصلی نوع A و نوع B هستند. همزمانی آنفلوآنزا و کووید-۱۹ تشخیص این بیماریها از یکدیگر و پیشگیری از کووید-۱۹ را دشوار میکند.
-
واکسن استنشاقی کووید-۱۹ چین وارد فاز بالینی شد
واکسن استنشاقی تولیدشده در چین برای مقابله با کروناویروس کووید-۱۹ تاییدیه آزمایش بالینی را دریافت کرد.
-
مصرف آنتیبیوتیکها در دوران شیردهی به سلامت نوزاد آسیب میرساند
بر اساس نتایج تحقیق جدید، مصرف آنتیبیوتیک در دوران شیردهی موجب تغییر در شیر مادر شده و ممکن است بهسلامت نوزاد آسیب برساند.
-
پردازش زبانی کودکان با هر دو نیمکره مغز انجام میشود
کودکان بسیار کوچک، از هر دو طرف مغز و بزرگسالان از نیمی از مغز برای پردازش زبان استفاده میکنند.
-
پاییز امسال چگونه کروناویروس را از آنفلوآنزا تشخیص دهیم؟
ماههاست که متخصصان بهداشت درباره خطرات همزمانی ویروس کرونا در فصول سرد هشدار میدهند و میگویند قبل از شروع شیوع آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، بیماری همهگیر کووید-۱۹ باید کنترل شود.
-
کدام آزمایش کووید-۱۹ مناسب کودکان و سالمندان است؟
دانشمندان بر اساس نتایج تحقیقی دوبخشی که توسط دانشگاه چینی، هنگ کنگ انجام شد، دریافتند که شناسایی افراد مبتلا به کووید-۱۹ از طریق نمونه مدفوع برای نوزادان و افراد مسن که ممکن است با سواب بینی یا گلو مشکل داشته باشند، گزینه بهتری است.
-
واکسن، پایان همهگیری کروناویروس را رقم خواهد زد؟
گسترش سریع همهگیری کووید-۱۹ در جوامع سراسر جهان و تجدید حیات این ویروس (موج دوم) نقش احتمالی افراد بدون علامت را در انتقال آن نشان میدهد و محققان نیز از عدم اطمینان نسبت به پاسخ ایمنی طولانیمدت و پیامدهای بالقوه آن بر اثربخشی واکسنها میگویند.
-
استرس کروناویروس با تغییر عملکرد مغز همراه شده است
سوزان راسل، روانشناس مغز و عصبشناس دانشگاه سوینبرن که سلامت روان استرالیاییها طی بحران کرونا را بررسی میکند، میگوید:" بیش از ۱۰۰ سال است که میدانیم استرس، اضطراب و افسردگی شناخت ما را دچار اختلال میکند."
-
رئیس دانشگاه علمی کاربردی گیلان:
برگزاری کلاس ها در سال تحصیلی جدید بصورت غیرحضوری و کارگاه ها حضوری است
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان گیلان گفت: در سال تحصیلی جدید بخش نظری تماما غیرحضوری و بخش عملی بصورت حضوری در این دانشگاه برگزار خواهد شد.