• دوشنبه / ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99121107537
  • خبرنگار : 50072

شیرین‌کننده‌های مصنوعی مقاومت آنتی‌بیوتیکی را افزایش می‌دهند

شیرین‌کننده‌های مصنوعی مقاومت آنتی‌بیوتیکی را افزایش می‌دهند

ایسنا/خراسان رضوی محققان دانشگاه کوئینزلند (UQ) دریافتند، شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند ساخارین و آسپارتام می‌توانند سرعت گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش دهند.

به نقل از کوئینزلند نیوز، سالانه بیش از ۱۱۷ هزار تن شیرین‌کننده مصنوعی در سراسر جهان مصرف و به‌عنوان افزودنی ایمن در محصولات غذایی محسوب می‌شود اما تاثیر آن‌ها بر مقاو مت آنتی‌بیوتیکی ناشناخته است.

دکتر جیان هوا گوا، از مرکز مدیریت آب پیشرفته UQ  اظهار کرد: دانشمندان بررسی کردند که آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی انتقال ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را بین باکتری‌ها تقویت می‌کنند یا خیر.

وی گفت: نتایج تحقیقات گذشته ما نشان می‌دهد که بسیاری از موارد معمول در خانه مقاومت‌آنتی‌بیوتیکی را افزایش می‌دهند و به همین دلیل، تحقیق در مورد تاثیر شیرین‌کننده‌های مصنوعی را آغاز کردیم.

گروه محققان، چهار شیرین‌کننده مصنوعی رایج از جمله ساخارین، سوکرالوز، آسپارتام و آس‌سولفام‌پتاسیم را مورد آزمایش قرار دادند.

ژیگانگ یو، دانشجوی دکترای این دانشگاه اظهار کرد: شیرین‌کننده‌ها موجب تسریع چشمگیر تبادل باکتری از طریق فرآیندی معروف به نام «مزدوج» می‌شود.

وی افزود: این فرآیند معادل همیوغی باکتریایی یا جفت‌گیری در نظر گرفته می‌شود و در صورت تماس مستقیم دو باکتری رخ می‌دهد. در این روش، ژن‌های مقاومت از اهداء‌کننده به گیرنده منتقل می‌شوند و در نتیجه، گیرنده ممکن است به یک سویه باکتری مقاوم در برابر چند دارو تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به مصرف زیاد داروهای غیرآنتی‌بیوتیکی، یافته‌های ما نیز خطر احتمالی مرتبط با وجود شیرین‌کننده‌های مصنوعی در مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را برجسته می‌کند.

مقاومت ضدمیکروبی به یک تهدید عمده برای بهداشت عمومی در سطح جهان تبدیل شده است.

دکتر گوا می‌گوید: برای آزمایش این‌که آیا استفاده طولانی مدت از شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجب افزایش مقاومت ضدمیکروبی در سیستم ادرار و روده انسان می‌شود، تحقیقات بیشتر بر روی حیوانات یا آزمایش داخل بدن نیاز است.

وی توصیه کرد: «ما باید در استفاده از این محصولات رایج بسیار مراقب باشیم، زیرا استفاده بیش‌ازحد می‌تواند به سرعت مشکلات ناشی از مقاومت ضد میکروبی را افزایش دهد.»

نتایج این تحقیق در نشریه ISME منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.