• چهارشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99110100586
  • خبرنگار : 71553

افزایش ۳۰۰درصدی هزینه مواد اولیه تولید بستر رویش قارچ خوراکی/ قارچ سمی در بازار وجود ندارد

افزایش ۳۰۰درصدی هزینه مواد اولیه تولید بستر رویش قارچ خوراکی/ قارچ سمی در بازار وجود ندارد

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی ضمن اشاره به اینکه مواد اولیه تولید بستر رویش قارچ خوراکی(کمپوست) امسال نسبت به سال گذشته با افزایش ۳۰۰درصدی هزینه ها مواجه شده است، وجود قارچ خوراکی سمی را در بازار تکذیب کرد و گفت: در هیچ یک از واحدهای تولید قارچ امکان پرورش قارچ سمی و یا سمی شدن قارچ وجود ندارد.

به گزارش ایسنا مهدی رجبی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد  با بیان اینکه ۷۵ واحد تولیدی بستر رویش قارچ در کشور وجود دارد که ۶۰ واحد آن با ظرفیت کامل در حال تولید کمپوست هستند، گفت: هدفمان این است که با تولید بهتر بستر رویش قارچ خوراکی راندمان تولید قارچ را افزایش دهیم و به استانداردهای جهانی برسیم.

وی با بیان اینکه به ازای هر ۵ کیلو کمپوست یک کیلو قارچ تولید می شود و کیفیت کمپوست می‌تواند بین ۷ تا ۱۰ درصد در متر مربع در برداشت قارچ موثر باشد، اظهار کرد: در کشور بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن قارچ تولید می شود که این مقدار قارچ به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن کمپوست نیاز دارد.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی اضافه کرد: با توجه به فعالیت کارخانه ها، در آینده شاهد این خواهیم بود که ۱۰ تا ۱۵ درصد به تولیدات کمپوست در کشور اضافه شود.

وی با اشاره به اینکه صادرات کمپوست بسیار کم صورت می‌گیرد و کمتر از سه درصد کل تولیدات است، گفت: کمپوست  در حال حاضر به کشور عراق و به صورت موردی به قطر و ارمنستان صادر می شود. قیمت صادراتی آن هم ۱۵ تا ۲۰ درصد از قیمت کمپوست در داخل کشور بالاتر است.

وی در ادامه به چالش های این صنف اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات صنف بستر رویش قارچ خوراکی اخذ مالیات است. در یکی از قوانین مالیات به طور مستقیم اشاره شده که کاشت، داشت و برداشت معاف از مالیات  هستند. در حقیقت بستر رویش قارچ مرحله آماده‌سازی برای کاشت است. از آن طرف هم سازمان امور مالیاتی به صورت سلیقه‌ای اقدام به دریافت مالیات کرده است و برخی استان‌ها مالیات پرداخت می کنند و برخی نیز هیچ مالیاتی نمی دهند.

رجبی با بیان این که این صنف زیست محیطی است و بالغ بر ۴۰۰ هزار تومان کاه وکلش دوریز گندم در واحدهای بستر رویش قارچ استفاده می شود، عنوان کرد: همچنین تولید کنندگان در این صنف از حدود ۳۰۰ هزار تن کود مرغی گوشتی که در هیچ بخشی قابل استفاده نیست، استفاده می کنند.

وی تصریح کرد: در صنف بستر رویش قارچ خوراکی(کمپوست) حدود ۸۰۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و حدود ۷۰ هزار نفر هم در زنجیره تولید کمپوست مشغولند و  حدود ۱۷۲۰ میلیارد تومان نیز گردش مالی این صنف است.

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی با بیان اینکه با افزایش قیمت مرغ، کود مرغی هم ۳۰ درصد افزایش یافت، گفت:سال گذشته کود مرغی کیلویی ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان بود اما امسال به ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان رسیده است. کلش نیز سال گذشته کیلویی ۴۲۰ تومان بود که امسال تا۲۰۰۰تومان هم خریداری می شود. در حقیقت مواد اولیه تولید کمپوست امسال  نسبت به سال گذشته۳۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

وی همچنین به مشکلات دیگر این صنف اشاره کرد و گفت :در جمع آوری کاه و کلش مشکلات بسیاری وجود دارد. امروزه با توجه به حجم بالای تولید گندم و نیاز به برداشت بیشتر کلش نیازمند دستگاه های پیشرفته تری برای جمع آوری آنها هستیم.   هرچه تعداد دستگاه های جمع آوری کاه و کلش بیشتر باشد  هزینه‌های تولید کمپوست کاهش می یابد.

رجبی با بیان اینکه با شروع کرونا مصرف قارچ نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافت، گفت: قارچ از محصولات غذایی سالم است و تاثیرات خوبی بر تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و به همین دلیل مصرف آن طی این مدت افزایش یافته است. همچنین صادرات قارچ نیز قبل از کرونا به چند کشور عراق، امارات، کویت، عمان و  آسیای میانه انجام می شد که با شروع کرونا و وضع مقررات، صادرات به صفر رسید. اخیرا اما صادرات  به برخی کشورها از جمله عراق و امارات انجام می‌شود.

رجبی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع قارچ سمی نیز اشاره کرد و گفت: اخیرا در فضای مجازی موضوع قارچ سمی در بازار مطرح شده است که این موضوع را تکذیب می‌کنیم. زیرا در هیچ یک از واحدهای تولیدی امکان تولید قارچ سمی وجود ندارد. حتی امکان ندارد که قارچ در این واحدها  سمی‌ شود. قارچ‌سمی خود رو است و در مکانهای خاصی رشد می‌کند و شرایط زیستی و آب و هوایی ممکن است منجر به سمی شدن آن شود. قارچ سمی از نظر ظاهری و شکلی نیز کاملاً متفاوت با قارچ های خوراکی دکمه ای است.

وی در پایان گفت:به مردم توصیه می‌کنیم قارچ را از فروشگاه ها به صورت بسته بندی شده  و قارچ فله را نیز از مغازه های معتبر خریداری کنند و  تا حد امکان از خرید قارچ از دستفروشان و در کنار خیابان خودداری کنند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.