امین خاکباز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: علاوه بر بیانیه گام دوم چند سیاست کلی در کشور وجود دارد که این سیاستها با هم پیوستگی دارند و پازل داستان پیشرفت کشور هستند؛ باید به ابعاد سیاستها توجه کنیم تا این پازل تکمیل شود، برای مثال سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف، سیاستهای اقتصاد مقاومتی، سیاستهای کلی اصل ۴۴، سیاستهای کلی اصلاح امور اداری، سیاستهای کلی علم و فناوری از جمله این سیاستها هستند. برنامهریزیهای بلندمدت کشور باید در راستای این سیاستها باشد و بتواند اجزای مختلف مطرح شده در این سیاستها را پوشش دهد.
وی ادامه داد: اغلب این سیاستها در کشور مغفول مانده و یکی از مباحث جدی الگوی پیشرفت ایرانی- اسلامی است که به آرا یعمومی گذاشته شد و رهبر معظم انقلاب آن را ۲ سال پیش فراخوان عمومی برای ارتقای الگوی پایه ایرانی -اسلامی پیشرفت گذشتند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی قزوین خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری دعوت کردند که همگان در خصوص الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت نظر دهند. باید این الگو را مبنا قرار دهیم و مسئولان بر اساس آن برنامه خود را ارائه دهند.
وی تصریح کرد: الگوی ایرانی- اسلامی باید مورد وفاق عمومی قرار گیرد و سپس هر کس برنامه خود را برای اجرای آن ارائه دهد. در کشور در مقوله برنامهریزی ضعف داریم، سیاستهای کلی تعیین میشود ولی اجرا نمیشود کارشناسان امر این سیاستها را تایید میکنند ولی در مرحله اجرا متأسفانه ضعیف هستیم.
خاکباز در ادامه به سیاست اصلاح الگوی مصرف اشاره و تشریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی که در آن قرار داریم سیاستهای کلی تعیین شده موجب شکلگیری اقتصاد قوی و پویا برای کشور خواهد شد. آمارها در حوزه مصرف، عجیب و غریب است و باید در این عرصه اقدام جدی صورت گیرد؛ برای مثال در انگلیس بعد از شارژ شدن گوشی شارژ را هم از پریز خارج میکنند، کشورهای غربی به این نکات خیلی ریز توجه دارند ولی ما هنوز مصرفگرا هستیم که باید فکری برای آن بکنیم در غیراینصورت هر چقدر تلاش کنیم شرایط اقتصادی ما مطلوب نخواهد شد.
وی توضیح داد: رهبر معظم انقلاب در سخرانی اخیر به حوزههای امنیت، اقتصاد و فرهنگ اشاره کردند و مشهود است که باید روی فرهنگ و اقتصاد کار کنیم چون این دو بخش با هم پیوستگی بالایی دارند. در حال حاضر شاهد فقر فرهنگی و تغییر فرهنگ هستیم، اگر فرهنگ ما این باشد که جنس با کیفیت بالا تولید کنیم و جنس خارجی نخریم شاهد پیشرفت ایران عزیزمان خواهیم بود.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی قزوین ضمن اشاره به میزان بالای دورریز غذایی در کشور بیان کرد: «سبک زندگی» بر اساس فرهنگی که در جامعه وجود دارد انتخاب میشود این موضوع با یک مثال ساده قابل لمس است، در حال حاضر در حوزه خرید تنقلات برای کودکان خود نیز زیادهروی داریم و خریدهای امروز با ۲۰ سال قبل قابل مقایسه نیست.
خاکباز خاطرنشان کرد: بهرهوری موضوعی است که به آن زیاد پرداخته نمیشود در دنیا به صورت جدی روی سحرخیزی مانور میدهند و نویسنده کتاب «باشگاه ۵ صبحیها»، از تجربه ارتباط با مدیران موفق دنیا میگوید که ساعت کاریشان از ۵ صبح شروع میشود. در احادیث به سحرخیزی و افزایش روزی در این ساعات اشاره شده است ولی ما این موضوع را جدی نگرفتیم، متأسفانه «رسانه» فرهنگ ایرانی را تغییر داده و موجب شده افراد شبها تا دیروقت بیدار باشند و پای رسانه بنشینند.
انتهای پیام
نظرات