غلامرضا شریعتی در نشست خبری که امروز (چهارشنبه ۲۸ آبانماه) به صورت مجازی برگزار شد، در خصوص محدودیتهای سراسری پیرامون کرونا، اظهارکرد: همانطور که همه میدانید قرار است یک سلسله محدودیتهای جدید و ویژه در کشور اجرایی شود. همچنین پیکی که اکنون در فصل پاییز همزمان با زمان سنتی برای سندروم حاد تنفسی است، فشار را بر سیستم درمان بالا برده و لازم است که حتما برای کنترل بیماری کرونا محدودیتهای جدی اعمال شود. البته خدا را شکر استان خوزستان شرایطش نسبتا قابل قبول است و وضعیت استان نسبت به شرایطی که در بسیاری از استان های کشور ساری و جاری است، بهتر است، این شرایط به ویژه در یک هفته اخیر نسبت به یک هفته قبل رو به بهبود است و امیدواریم این روند را همچنان طی و وضعیت بهتری پیدا کنیم.
فعلا در خوزستان، شهر قرمز وجود ندارد
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: البته با توجه به تصمیم گرفته شده برای اعمال محدودیت هایی در مراکز استان ها، مرکز استان خورزستان نیز جزو این محدودیت خواهد بود و این محدودیت ها به زودی اعلام خواهند شد. جلساتی پیرامون این موضوع داشته ایم و فردا نیز خواهیم داشت و روز جمعه هم جلسه نهایی برگزار می شود تا از روز شنبه این محدودیت ها اعمال شوند. فعلا در اهواز و کارون این محدودیت ها را خواهیم داشت که انشاءالله اعلام خواهند شد. سایر شهرهای ما فعلا مشکل خاصی ندارند و با تعریف جدیدی که صورت گرفته است، فعلا در خوزستان، شهرستان قرمز نداریم و شهرهای ما نارنجی یا زرد هستند و همانطور که گفتم وضعیت به نسبت، قابل قبول است. همه نیز باید دست به دست هم دهیم تا شرایط پیش آمده بهبود پیدا کند. امیدوارم بتوانیم شرایط فعلی را حفظ و بهبود ببخشیم.
فروش کارخانه بوژنه به معنای فرار سرمایه نیست
استاندار خوزستان همچنین درباره فرار سرمایهها و کارخانه بوژنه از استان خوزستان، گفت: بحث کارخانه ای مثل بوژنه را فرار سرمایه نمی دانم؛ اولا این که بوژنه را یک مجموعه دیگر خریداری کرده است زیرا صاحب آن زمین خود را به دلیلی دیگر می خواسته و قصد فروش آن را داشته است. یعنی علاقه مند به ادامه کار نبوده است و این به معنای فرار سرمایه نیست. زیرا خیلی از شرکت های چند ملیتی هستند که شرکت های دیگری را در کشورهای دیگر خریداری می کنند.
وی بیان کرد: به هر حال این موارد در نظام اقتصادی و سرمایه گذاری امر معمولی است و ممکن است یک شرکت توان رقابتش با هم نوعانش کم شود و شرکت بزرگ دیگری که توان داشته باشد، آن را خریداری کند و آن را رونق، گسترش و توسعه داده و به حرکت ادامه دهد. کما این که شرکت توسعه نیشکر یک شرکت تولید کننده MDF در اصفهان را خریداری کرده و در حال نصب است تا ظرفیت تولید MDF خود را بیشتر کند و این فرار سرمایه از اصفهان نیست، بلکه زمینه تولید و مواد اولیه در این جا بیشتر بوده است و به همین دلیل شرکت توسعه نیشکر که شرایط خود را در این زمینه مهیا میدیده و با من نیز مشورت کرده است، اقدام به انجام این کار کرد. یا حتی در حال خریداری کارخانه دیگر از دماوند است. به هر حال کارهای خرید و فروش، امری معمول در سرمایه گذاری و سرمایه داری است و به معنای فرار سرمایه نیست. البته ممکن است مجموعه کارها و اقداماتی در استان، باعث دلسردی شود که باید این موارد را به حداقل برسانیم و مانع آن شویم. اما می خواهم بگویم در نظام سرمایه گذاری و سرمایه داری، این امر طبیعی است، مگر این که مستمر باشد و یک کارخانه ای از یک منطقه برود و چیزی هم جایگزین آن نشود.
در نظر گرفته شدن ۱۷۵ میلیون یورو برای فاضلاب اهواز
شریعتی همچنین درباره ریلگذاری صحیح جهت ایجاد شبکه آب و فاضلاب در اهواز و این که خیابانهایی در اهواز وجود دارد که به دلیل آماده نبودن شبکه آب و فاضلاب، قابل بهسازی نیستند، گفت: بحث آب و فاضلاب کوچه معروف "مش فاطمه" را حل کردیم و آماده بهسازی است و خودم نیز از این کوچه بازدید داشتم. در خصوص بودجه آب و فاضلاب نیز باید بگویم همه عزیزان تلاش کردند ۵۰ میلیون یورو برای اصلاح بحث فاضلاب اهواز گرفته شود و ۴۰ میلیون یورو فاینانس چین نیز برای شبکه تصفیهخانه فاضلاب غرب بود که منتظر ارسال یک نامه از سوی وزارت نیرو به وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که امروز هم از طرف معاون وزیر نیرو با پیگیریهایی که صورت گرفت، این نامه ارسال شد و ما آمادهایم و انتظار داریم که وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیک آخر را بزند و ال سی باز شود. پیمانکار تصفیهخانه غرب اهواز مشخص است و انشاءالله شروع به کار کند و پروژه ظرف سه سال با ۴۰ میلیون یورو به اتمام برسد. برای ۵۰ میلیون یورو نیز قرارگاه خاتم را به کار گرفتهایم و امیدواریم کار با جدیت و سرعت دنبال شود و به سرانجام برسد تا ۵۰ میلیون یورو سال بعد به استان بیاید. ضمن این که ۲۵ میلیون یورو نیز پیمانکار که قرارگاه خاتم باشد، در تعهد دارد که به عنوان ماده ۵۶ به استان بیاورد و سرجمع ۱۷۵ میلیون یورو برای فاضلاب اهوز طی مدت سه سال هزینه شود که به این صورت، حدودا ۶۰ درصد از اعتبار لازم برای فاضلاب اهواز تامین میشود. کار به صورتی برنامهریزی شده است که حدود ۸۰ درصد از مشکلات فاضلاب اهواز و کارون حل شود. انشاءالله مردم نتایج آن را لمس کنند و شیرینی این خدمت در نقاط مختلف اهواز و کارون لمس شود.
وی افزود: این ۵۰ میلیون یورو امسال و سال آینده محقق نمیشود، جز اینکه دولت پیشنهاد داد و مجلس محترم حمایت کرد. ضمن این که سپاس ویژه از مقام معظم رهبری دارم که علیرغم تمام فشارها و تنگناهایی که کشور داشت، باز به دلیل اهمیت مردم اهواز و خوزستان و همچنین اهمیت مساله فاضلاب برای مردم، قبول کردند که این ۵۰ میلیون یورو از صندوق کشور برداشت و این خدمات ارائه شود. انشاءالله کار تا انتها پیش برود و به سرانجام برسد.
ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی طی چهار تا پنج سال در "سپیدار" اهواز
به گزارش ایسنا، استاندار خوزستان همچنین درباره وضعیت منبع آب اهواز خاطرنشان کرد: در این زمینه به طور اساسی و به صورت مسکنی، یک راهکار داریم. ما یک میلیارد تومان را در اختیار بسیج سازندگی قرار دادیم تا انشاءالله امسال بتواند در حد تعمیراتی که لازم است، اقداماتی برای منبع آب و حصیرآباد انجام دهد. کار شروع شده است و انشاءالله به سرانجام برسد. البته استانداری، اداره کل مدیریت بحران و سپاه حضرت ولیعصر(عج) و همچنین بسیج سازندگی، راه و شهرسازی و سایر دستگاهها در حال کمک به انجام این تعمیرات هستند. حتی قرار شد یکی دو تپه که احتمال ریزش آن نیز است، جمعآوری شوند و خطر به حداقل برسد. کار اساسی و زیرساختی نیز توافقی بود که با وزارت راه و شهرسازی در طرح اقدام ملی انجام شد. زمین نیز در اختیار سرمایهگذار قرار داده شده و سرمایهگذار انتخاب شده است و ضمانتنامه هم داده است. سرمایه گذار شروع به اقدام در بحث ایجاد زیرساخت در منطقه سپیدار کرده و قرار است حدود ۱۶۰۰ واحد مسکونی ظرف مدت چهار تا پنج سال بسازد. ضمن اینکه وام و تسهیلات آن نیز از طریق بانک مسکن در اختیار آن قرار خواهد گرفت و کار پیش خواهد رفت. اولویت ما ساخت ۸۳۰ تا ۸۴۰ واحد که به عنوان پهنه پرخطر در منطقه منبع آب و حصیرآباد هستند، است. مابقی را بر اساس در خطر بودن آن ها، انجام خواهیم داد. البته طبق مشارکت، سهم ما ۲۵۰ خانه است و مابقی متعلق به سرمایهگذار است. البته همین الان توافقی با وزیر راه و شهرسازی پیشاپیش انجام دادیم تا فردا مشکلی پیش نیاید که هم وزیر و هم سرمایهگذار پذیرفتهاند که هر چه منزل از منزلهای ساخته شده در طرح اقدام ملی را در منطقه سپیدار بخواهیم، در اختیارمان قرار بگیرد و در ازای آن نیز وزارت راه و شهرسازی موظف باشد، زمین را در هر نقطه از ایران که سرمایهگذار علاقه مند باشد و وزارت راه و شهرسازی در آن جا زمین داشته باشد، در اختیار آنها قرار دهد و این کار برای اهواز صورت میگیرد. امیدواریم این مشکل و معضل از اهواز رفع شود. ضمن این که مناطق منبع آب و حصیرآباد برای مردم اهواز به فضای سبز تبدیل می شوند و مردم این مناطق در محیطی امنتر و با آسایش بیشتر زندگی میکنند. همچنین مجموعه به صورتی است که پیوستهای اجتماعی و فرهنگی نیز دیده شده است.
معاونان استانداری نباید مورد حمله قرار بگیرند
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به رتبه ۳۱ استانداری خوزستان در ارزیابی وزارت کشور و انتقادهایی که به معاونان استانداری وارد شده است، قصد تغییر در معاونتهای خود را دارید؟ اظهار کرد: معاونان بنده از نیروهای خدوم و زحمتکش هستند که کمی زیر سایه چتر من نادیده گرفته میشوند و شاید اگر در استانهای دیگر مشغول به فعالیت بودند، با کارکرد، وقت گذاری و زحمتی که میکشند، برجستهتر دیده میشدند و این مظلومیتی است که معاونان من با آن مواجه هستند. معاونان من در استان خوزستان، استانی با این همه مسائل و مشکلات نباید مورد حمله قرار بگیرند. البته این ردکننده و نقضکننده انتقاد، کوتاهی و غفلت در مورد معاونان و خود بنده نیست. اما آنچه در این مساله عنوان شد، فکر میکنم به نوعی معاونان من و استان مورد ظلم واقع شدند زیرا همه در استانداری زحمت میکشند و تلاش میکنند.
شریعتی بیان کرد: رتبه ۳۱ که استانداری خوزستان کسب کرد، در مورد خود دستگاه استانداری خوزستان و مواردی چون تعداد نیروهای قراردادی استانداری یا مدیریت سبز، مصرف سوخت و آب و برق در استانداری است و امتیازدهی نیز بیشتر در این زمینهها بوده است، نه در زمینههای تخصصی. این رتبه نشان دهنده شاخص اقدامات اساسی و محوری ما نیست، بلکه مربوط به استانداری است و نه خود استان. به هرحال نقد کردن مشکلی ندارد اما هر کسی باید انصاف و وجدان را هم در نظر بگیرد و باید آیتمهای این ارزیابی را بررسی کنند که آیا این رتبهبندی مربوط به مدیریت استان است یا به سایر آیتمها مربوط میشود. این چیزها ممکن است به مردم ناامیدی دهد که این بد است و ممکن است از مواردی که به این امر مربوط نیست نیز سوء استفاده شود.
باید در هر شرایطی در زمینه رعایت پروتکلها تبلیغ کنیم
به گزارش ایسنا، وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به زمان دو هفتهای که برای قرنطینه شدن اهواز و سایر شهرها با وضعیت قرمز پیشبینی شده است، فضاسازی درستی در سطح شهر برای تبلیغ این امر از سوی شهرداری و سایر نهادهای دستاندرکار دیده نشده است؟ اظهار کرد: انشاءالله تلاش میکنیم شرایط از بابت فضاسازی برای بحث قرنطینه را در سطح شهر بیشتر فراهم کنیم. البته شهرداری اقداماتی در راستای خاموشی پارکها انجام داده است و پلیس نیز به صورت مرتب تذکر میدهد. ضمن این که در برخی از بیلبوردهای شهری به این موضوع پرداخته شده است اما آنطور که باید و شاید به این موضوع پرداخته نشده است و شاید به خاطر این باشد که وضعیت خوزستان به نسبت استانهای دیگر بهتر است که البته در نظر گرفتن این موضوع برای انجام ندادن چنین کاری، اشتباه است زیرا باید در هر شرایطی برای رعایت پروتکلها و بحث قرنطینه تبلیغ کنیم. همچنین صدا و سیمای کشوری در بحث اطلاع رسانی خوب کار میکند و به صدا و سیمای استان نیز گفته شده است که به صورت جدی در این زمینه اطلاعرسانی کند. از اصحاب رسانه نیز انتظار داریم که کمک و همراهی کنند. انشاءالله حضور بسیج همانند موضوع سیل نیز پررنگتر خواهد شد.
استاندار خوزستان در خصوص تامین گندم بذری نیز گفت: بذر برای کشاورزان تامین خواهد شد و مشکلی نیست. هماهنگیها و پیگیریهایی انجام شده و وزارت جهاد کشاورزی به ما قول داده است که در این زمینه نگرانی وجود ندارد و تا زمان کشت تمام بذر را تامین خواهد کرد.
هیچ استانداری مثل خوزستان به ورزش کمک نکرده است
وی در پاسخ به سوال ایسنا که با توجه به نارضایتی جامعه ورزش و جوانان خوزستان از وضعیت ورزش استان، آیا استانداری بر این امور رصد دارد و ورزش و حل مشکلات آن به ویژه در بحث فوتبال و بانوان جزو دغدغههای شخص استاندار است؟ عنوان کرد: خود شما میتوانید شهادت دهید که کدام استانداری به اندازه استانداری خوزستان به ورزش به ویژه فوتبال کمک کرده و مسئولیت را پذیرفته و حمایت کرده است. ما خیلی از مسئولیتها را به جان خریدهایم و پذیرفتهایم و تلاش داشتهایم که کمک کنیم و به تیمهای ورزشی، هیاتهای ورزشی و به ویژه فوتبال اعتبار اختصاص دهیم که این کار به ویژه در سال گذشته صورت گرفت. همچنین سال گذشته حتی به تیم فوتبال بانوان استان مبلغ قابل ملاحظهای و یک عدد قابل قبول کمک کردیم تا بتواند به مسابقات خود در لیگ برتر ادامه دهد و خود را حفظ کند. امسال هم در برنامه داریم که به تیمهای ورزشی، هیاتهای مختلف و به ویژه فوتبال در لیگ برتر و احتمال زیاد فوتبال بانوان کمک کنیم. با وجود تمام سختیها و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، تلاش میکنیم که به ورزش کمک داشته باشیم تا تیمهای ورزشی استان بتوانند افتخارآفرینی کنند.
تهیه تبلت برای دانشآموزان نیازمند به کجا رسید؟
شریعتی همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، مبنی بر این که تهیه سه هزار تبلت برای دانشآموزان محروم خوزستانی در چه مرحلهای است؟ گفت: ما اعتبار تهیه تبلتها را تامین کردهایم. پول در اختیار اداره کل نوسازی مدارس استان است و این اداره کل نیز ۲ قرارداد منعقد کرده است؛ یک قرارداد برای تهیه هزار تبلت و قرارداد دیگر برای تهیه ۲ هزار تبلت است. آن کسی که طرف قرارداد تهیه یک هزار تبلت بود، تبلتها را تحویل داده و در اختیار اداره کل نوسازی مدارس است. در این بین نیز ستاد اجرایی فرمان امام، یک قرارداد با کمیته امداد امام خمینی (ره) بسته است تا ۳۰ هزار تبلت به صورت ملی در اختیار کمیته امداد قرار دهد. شرکت مونتاژکنندهی ۲ هزار تبلت برای خوزستان نیز وابسته به ستاد اجرایی است که ریاست ستاد اجرایی نیز به آن شرکت دستور داده است تا زمانی که ۳۰ هزار تبلت را مونتاژ نکرده و نساخته است، نباید به جای دیگر سفارشی را تحویل دهد. ما اکنون به دنبال حل این موضوع هستیم، که قولهایی داده شده است. البته در همین ۳۰ هزار تبلت، خوزستان نیز سهم دارد. همچنین ۲ هزار تبلت دیگر از طریق پتروشیمیها برای منطقه ماهشهر، بندر امام و همچنین شهرهای اطراف آن خریداری شده است که این تعداد تبلت هم تا هفته آینده تحویل داده خواهند شد و توزیع میشوند. ضمن اینکه خود پتروشیمی لاله به صورت جداگانه تامین یک هزار تبلت را تقبل کرده است که اگر تامین شود، توزیع خواهند شد. همچنین تصمیمی دیگر در خصوص تهیه تبلت گرفته شده اما چون تصمیم خامی است، فعلا نمیتوانم آن را اعلام کنم ولی اگر بتوانیم آن را اجرایی کنیم، کار بزرگی برای دانشآموزان نیازمند به تبلت است.
توضیحی درباره تاسیس کارخانه قند در مجاورت "چغازنبیل"
وی درباره تاسیس کارخانه در مجاورت اثر تاریخی چغازنبیل دزفول نیز گفت: ما عنوان کردیم که حتما اگر بشود در جای دیگر زمین داده شود اما این زمین که برای کارخانه قند است، ۲۰ کیلومتر با چغازنبیل فاصله دارد و در حریم درجه یک نبوده و در حریم درجه ۲ است. ضمن این که حریم درجه ۲ نیز مقرراتی دارد و طبق آن مقررات تصمیمگیری شده است. به هر حال ما نباید خارج از قانون و مقررات تصمیمگیری کنیم. در یکی دو جلسهای که داشتیم، میراث فرهنگی به ویژه پایگاه، تفسیر به رای از مقررات و قانون مصوب داشت و حتی حقوقیها در این زمینه اظهارنظر کردند. در هر صورت در حریم درجه ۲ و در سطحی از کار، اجازه میدهند و ما هم به هیچ عنوان خارج از این بخش اجازه نخواهیم داد و قول میدهم که طبق قانون عمل میکنیم و بیش از آن به کسی اجازه نمیدهیم که تخطی کند. رعایت قانون ملاک اصلی است، نه رعایت تفسیر به رای قانون.
افزایش استفاده از وسایل خودمراقبتی در خوزستان
به گزارش ایسنا، استاندار همچنین در خصوص محدودیتهای مربوط به کرونا، عنوان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده و ورود ستاد مبارزه با کرونا، افزایش استفاده از وسایل خودمراقبتی که مدتی پایین آمده بود، سرعت گرفت و بر این اساس نیز میزان شیوع کرونا در خوزستان اکنون روند نسبتا قابل قبولی دارد و به همین دلیل شرایط آن نسبت به سایر استانها بهتر است. به هر حال در این مسیر هر چه کار کنیم، کم است و باید تلاشها را افزایش دهیم تا در نهایت بیماری به صورت کامل کنترل شود.
تبدیل مسیر جاده خرمشهر به ماهشهر به مسیر رینگی اهواز
وی همچنین درباره عدم توجه لازم به مناطقی مثل منطقه مهدیس اهواز، خاطر نشان کرد: در طول این سالها توجه جدی به منطقه مهدیس شده است که از جمله این موارد، پایداری شبکه برق، بهسازی معابر و فاضلاب منطقه است، ضمن این که در وضعیت آبرسانی نیز اقداماتی انجام شد. به هر حال اقدامات خوبی صورت گرفته است و کار اساسی و مهمی که انجام دادیم و خود به خود نیز در طول زمان، آن منطقه و مناطق در مسیر را رشد خواهد داد، این است که در حال باز کردن مسیر جاده خرمشهر به ماهشهر هستیم که انشاءالله با این کار که عمده آن نیز انجام شده است، این مسیر، مسیر تردد حمل و نقل و انتقال سریع و به نوعی یکی از رینگهای اهواز خواهد شد و در نهایت توسعه منطقه را در بر خواهد داشت. همچنین به بخش خصوصی مجوز احداث یک بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی در آن منطقه را دادهایم که امیدواریم به زودی کار آغاز شود. در مورد بازارچه و هایپرمارکتها هم مراحل کار در حال طی شدن است تا در نهایت سرمایهگذاری بیشتر، گرایش، آبادانی و رغبت به سمت سکونت در این مناطق برقرار شود.
پرداخت ۷۰ درصد خسارت سیل سال ۹۸ به کشاورزان
شریعتی همچنین درباره پرداخت خسارت سیل سال ۹۸ به کشاورزان، عنوان کرد: خسارت به کشاورزانی که توسط سازمان فضایی تایید شده بود، پرداخت شد، مگر این که مورد تایید واقع نشده باشند؛ بخشی از کشاورزان در سامانه ثبتنام نکرده بودند که البته زمانی را به سختی برای آن ها فراهم کردیم و تقاضایشان را ثبت کردند که آنهایی که تایید شدند، خسارتشان پرداخت شد. فکر میکنم ۶۰ تا ۷۰ درصد خسارت به کشاورزانی که توسط سازمان فضایی تایید شده بودند، پرداخت شد اما آن بخش از کشاورزانی که از سوی این سازمان تایید نشدهاند، دست ما نیست.
در حوزه مارون هیچ سدسازی نشده است
وی با اشاره به بودجه احیای رودخانه کارون نیز گفت: ردیف آن حذف شده بود که البته پیش از آن نیز به سختی اعتباراتی را برای آن میگرفتیم اما پیگیری کردیم و امیدواریم در سال ۱۴۰۰ مجددا احیاء شود که قولهایی به ما داده شده است. درباره سدسازی جدید در حوزه مارون نیز باید بگویم، فعلا در حوزه مارون هیچ سدی زده نشده است. البته زمزمههایی بوده است که ما مخالفت کردهایم. من در این زمینه توضیحاتی به مسئولان مربوطه دادم و فکر می کنم آن چه صحبتمان بود، قانع شدن آن ها بود و وزیر نیرو نیز عنوان کرد که فعلا هیچ برنامهای در حوزه مارون نداریم زیرا پایین دست آسیب جدیای خواهد دید و انشاءالله محقق نمیشود.
با انتقال آب مخالفت کردیم
استاندار خوزستان افزود: خبری مبنی بر اینکه در کارون و بالادست آن سدی زده شود، نداریم. بحثهای انتقال آب نیز غیر از سدسازی است که ما با آن مخالفت کردهایم و باز هم پیگیری میکنیم.
مشکلی از بابت سدها در بارندگی نداریم.
وی درباره وضعیت سدها باتوجه به در پیش بودن بارندگی ها نیز خاطرنشان کرد: اکنون اول پاییز است و سدهای ما خالی هستند و مشکلی از بابت سدهایمان نداریم. فکر میکنم هفت هشت میلیارد مترمکعب ظرفیت خالی در پشت سدهایمان داریم و فعلا مشکلی از بابت بارندگی نداریم. در خصوص سیلبندها نیز با آنچه در توانمان بود و اعتبار داشتیم، توانستیم سیلبند استاندارد بسازیم و حتی بیش از توانمان کار انجام دادیم و انشاءالله مشکل خاصی نخواهیم داشت. در خصوص سیلی که سال گذشته در اهواز رخ داد نیز باید بگویم، اهواز یک شهر مسطح است که شیب ندارد و اگر ظرف یک یا دو ساعت، ۱۰۰ میلیمتر باران بزند، چنین شرایطی برای آن پیش میآید. البته برخی اقدامات میتواند این مساله را تا حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بهبود ببخشد. اما بارندگیهایی مثل پارسال میتواند مشکلاتی ایجاد کند و باید مجموعه اقداماتی انجام دهیم که در اسرع وقت، آب باران تخلیه شود و ماندگاری نداشته باشد. پس نیاز به جمعآوری آبهای سطحی است که شهرداری هم میگوید توان آن را ندارم و درست هم میگوید. به هر حال باید یک فکر ملی به حال این موضوع شود. فعلا با همت شهرداری اهواز، مدیرعامل آبفا و اعضای شورای شهر، معاونت عمرانی و دستگاههای مختلف، حدود ۵۰ نقطه بحرانی شناسایی شده اند و به صورت ضربتی طرحهایی اجرا شد یا رو به پایان هستند تا خروج آب از مناطق مختلف در بارشهایی که با تغییر اقلیم به صورت مرتب در حال رخ دادن هستند را مدیریت کنیم و ظرف چند ساعت، آبها را جمع آوری کنیم.
به گزارش ایسنا، شریعتی همچنین در خصوص این که چرا برخی از دستگاههای اجرایی استان به دنبال مستثنی کردن خود از اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا هستند؟ اظهارکرد: هیچ دستگاهی نمیتواند در این زمینه کوتاهی کند و هیچ استثنایی هم در این زمینه وجود ندارد. پس مصوبات ستاد ملی مدیریت به هر دستگاهی، چه دولتی، غیردولتی، نیمه دولتی، خصوصی ابلاغ شود، لازمالاجرا هستند.
رتبه دوم خوزستان در طرح "آجر به آجر"
وی همچنین در خصوص طرح آجر به آجر نوسازی مدارس نیز گفت: نوسازی مدارس کشور تمهیدات آن را در نظر گرفته است و امیدواریم همانطور که در حوزه خیرین مدرسهساز، خوزستان رتبه دوم کشوری را دارد، در طرح آجر به آجر نیز رتبه خوبی کسب کنیم. البته همانطور که اعلام شده است، در این طرح نیز در رتبه دوم قرار گرفته ایم و انشاءالله بتوانیم این رتبه را حفظ کنیم.
موظف به دفاع از مدیرانم هستم
استاندار خوزستان همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به نارضایتی که از وضعیت ورزش و جوانان وجود دارد، تغییری در این اداره کل ایجاد میشود؟ عنوان کرد: در خصوص تغییر در مسائل اینچنینی باید تمام موارد در نظر گرفته شوند. مثلا اگر دستگاهی مانند ثبتاحوال یا نوسازی مدارس را بخواهیم با مناطق نفتخیز جنوب یا آب و برق مقایسه کنیم، تفاوتهایی وجود دارد و مقایسه کردن آن ها با هم خطا است. پس هر کسی باید متناسب با آنچه که در اختیارش است، مقایسه شود. البته من له یا علیه هیچکس در این موارد صحبت نمیکنم. من موظف هستم از مدیرانم تا زمانی که در سیستم اجرایی و دولتی مدیریت میکنند، دفاع کنم. به هر حال مدیران ما زحمات زیادی میکشند و اقدامات بسیاری داشتهاند. پیش از کرونا، رقابتهای ورزشی بینالمللی و ملی در استان انجام شد و همچنین سالنهای ورزشی که به بهرهبرداری رسیده است، زحمات عزیزان مان در حوزه ورزش خوزستان بوده است. البته انتقاداتی وجود دارد زیرا یکسری انتظارات بیشتر و تعهد نیز بیشتر بوده است. البته بعضی مدیران ما، تعهداتی بیش از توان خود دادهاند و انجام آن تعهدات با مشکلاتی مواجه شده که همین امر گلایه ایجاد کرده است که تذکرات لازم داده شده است، زیرا باید هر کسی به اندازه توانش تعهد دهد. به هر حال من عملکرد مدیران تمام دستگاههای اجرایی را رصد و بررسی میکنم و هر جا که لازم باشد، پیگیری و برخورد خواهم کرد و هر جا نیاز به اصلاح و تذکر باشد این کار صورت می گیرد یا اگر نیاز به تغییر داشته باشد، این کار هم انجام می شود. برای ما مسائل مردم و انجام کارهای یک سازمان طبق اهداف طراحی شدهاش، مهم است.
چرا طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در شرق و شمال خوزستان اجرایی نمیشود؟
وی در پاسخ به این سوال که چرا طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی در شرق و شمال خوزستان اجرایی نمیشود؟ گفت: متاسفانه در فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، شمال خوزستان دیده نشده و مطالعهای در این زمینه آماده نبوده است. عمده کار در جنوب، غرب و تا حدودی شرق خوزستان انجام شده است. همچنین توانستیم چند هزار هکتار را در لالی مصوب کنیم. به هر حال در خصوص شمال خوزستان از قبل این طراحی نشده بود که البته این انتقاد و ایراد به مجموعه مدیرانی که آن زمان این تصمیم را گرفتهاند، وارد است و تعادل باید حفظ می شد. به هر حال در فاز دوم این طرح، ۴۶ هزار هکتار برای شمال خوزستان پیشنهاد شده است که البته تخصیص آب برای شش هزار مترمکعب از سوی وزارت نیرو پذیرفته نشد که مخالفتمان را اعلام کردیم و گفتیم باید تخصیص آب ۴۶ هزار هکتار شمال خوزستان به صورت کامل دیده شود و بعد نیز بتوانیم تامین منابع آن را به انجام برسانیم. مکاتبات زیادی صورت گرفته است و از رئیس جمهور و معاون اول وی، دستورات زیادی گرفتهایم که تاکنون بیش از ۷۰ درصد آن محقق شده است و نمایندگان استان نیز پیگیر هستند. انشاءالله بتوانیم مشکل آب این طرح را نیز حل کنیم.
تولید به هیچوجه تعطیل نمیشود
وی درباره تعطیلی شرکتهای تولیدی برای قطع زنجیره کرونا، گفت: بنا است که تصمیمات یکدستی در کشور گرفته است. درباره شرکتهای تولیدی هم باید بگویم به هیچوجه تولید این شرکت ها تعطیل نمیشود و تصمیم بر این است که تولید همچنان به کار خود ادامه دهد. البته ممکن است بخشهای اداری آن شامل طرح محدودیت و تعطیلی شوند.
اجرای طرح آبرسانی شمال شرق خوزستان با بازگشت برجام
به گزارش ایسنا، استاندار خوزستان در خصوص آب غیزانیه نیز عنوان کرد: قرارگاه خاتم مجری فاز سوم طرح انتقال آب در غیزانیه است که این مهم انجام شد. فاز یک و دو نیز صورت گرفت. همچنین طرح آبرسانی شمال شرق خوزستان که پروژه بزرگی است، با بازگشت برجام و رفع تحریمهای اقتصادی، اجرایی خواهد شد تا آب شرب و آب کشاورزی برای ۲۰ هزار هکتار از زمینهای این منطقه تامین شود.
وی عنوان کرد: پیش از تحریمها، ۱۰۰ میلیون دلار از طریق وام بانک جهانی به طرح فاضلاب اهواز تخصیص پیدا کرده بود که اقداماتی هم شده است. انتقادی که به طرح وارد شد نیز درباره اولویتبندی تصفیهخانه، کلکتورها و خطوط انتقال آب است، نه این که هزینه و اقدامی نشده است. شاید هم آن زمان تجربه این چنینی نبوده است. البته من نمی دانم زیرا من آن موقع حضور نداشتم.
شریعتی درباره وضعیت نابسامان زیرساخت فاضلاب در مناطق حاشیه ای اهواز، عنوان کرد: شهرستان کارون و یکسری مناطق که نقش اساسی در ورود فاضلاب به اهواز دارند، اولویت اول ما هستند و طبق این اولویت نیز پیش خواهیم رفت و امیدواریم تمام مناطق اهواز طی سه سال آینده به سامان برسند.
مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم در خوزستان
وی در پاسخ به این سوال که مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم در خوزستان چه بوده است؟ گفت: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری، معیشت مردم، طرح آبرسانی غدیر به آبادان و خرمشهر، بحث مقابله با ریزگردها، نهالکاری نزدیک به ۳۰ هزار هکتار، طرحهای مربوط به برق، اقداماتی در بحث تصفیهخانههای فاضلاب، پروژههای بزرگی مثل پالایشگاه گاز بید بلند، بهرهبرداری از فاز اول فولاد شادگان، تاسیس نیروگاه برق در استان، طرح بازسازی مناطق سیلزده در مدت محدود و کوتاه، احیای تالابها، بحث نوسازی مدارس و ساخت کلاسهای درسی از جمله دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم بوده است. همچنین امیدواریم هر چه زودتر تحریمهای ظالمانه از کشور عزیز برداشته شود که اگر به این صورت شود، بیشترین پروژههایی که تعریف شده و خواهد شد به واسطه ظرفیت این استان، در خوزستان خواهد بود. ضمن این که طرح توسعه ۲۸ مخزن با حدود ۶ میلیارد دلار آغاز شده است.
افزایش مراجعات تنگی نفس پاییزه در آبادان
شریعتی درباره احیای محیط زیست نیز خاطر نشان کرد: در این چند سال اقداماتی برای مقابله با ریزگردها انجام شده و شرایط اقلیمی بهتر شده است که احیای تالابها، نهالکاریها و مرطوبسازیها از جمله اقدامات زیرمجموعه طرح مهار کانونهای گرد و غبار است. امسال خدا را شکر با توجه به این که هرس درختان کنوکارپوس به صورت کامل انجام گرفت، مراجعات تنگی نفس پاییزه نسبت به سال گذشته ۶۸ درصد کاهش پیدا کرد که کار ارزشمندی است و جا دارد از شهردار و شورای شهر و سایر عوامل اجرایی شهرداری بابت اقدامات موثرشان تشکر کنم. همچنین جا دارد این تذکر را هم بدهم که متاسفانه در آبادان در هرس درختان اقدامات خوبی صورت نگرفت و مراجعات تنگی نفس و بیماران به بیمارستانها نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد، البته فوتی نداشتیم اما لازم است به آن هایی که کمکاری داشتهاند تذکر دهیم.
جمع آوری ۸۷ درصد از فلرهای نفتی تا چهار سال آینده
وی همچنین در خصوص جمعآوری فلرهای نفتی هم گفت: اقدامات بسیار اساسی در حال انجام است. یکسری فلرها جمع شدهاند و یکسری فلرها نیز بدون دود شدهاند. ضمن این که پروژههای بزرگ چند میلیارد دلاری در حال انجام است که طی چهار سال آینده و شاید کمتر، ۸۷ درصد فلرها جمعآوری و اصلاح خواهند شد. همچنین اردیبهشتماه سال آینده، فلرهای غرب کارون جمعآوری خواهند شد و اینها نیز گام موثر و بلند در جهت بهبود فضای محیط زیست استان است.
استاندار همچنین افزود: در همین دولت نیز جیوه از پتروشیمی بندر امام حذف شد و دیگر جیوه به عنوان پساب به دریا نمیریزد و این بسیار مهم است زیرا ماندگاری جیوه بسیار بالا و باعث آلوده شدن آبزیان میشود. همچنین طرح بازچرخانی و تصفیه آب در فولاد خوزستان در حال انجام است که این ها گامهای مهم جهت احیای محیط زیست است. خمیر مایه دزفول که سالهای سال پساب آن به رودخانه میریخت و بسیار پساب آلوده کننده محیط زیست بود، با هر فشار و اصراری بود، اصلاح و احیاء شد و این نیز گام دیگری جهت احیای محیط زیست بوده است که باید چنین اقداماتی ادامه پیدا کنند. تصفیه خانه های فاضلاب شرق اهواز به بهره برداری رسید و تصفیه خانه غرب اهواز نیز کلنگ خواهد خورد. امیدواریم طرح مربوط به شادگان، آبادان، ماهشهر و بندرامام نیز که بیش از ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارند به بهره برداری برسند. تمام این ها نیز در جهت احیای کارون و بهبود شرایط زیست محیطی استان و به ویژه اهواز، گام های موثری خواهند بود.
انتهای پیام
نظرات