سردار علیرضا افشار امروز(22 مرداد) در نشست تخصصی فرهنگ و مدیریت جهادی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه عمده مشکلات کشور به ضعفهای موجود در زمینه مدیریتی برمیگردد، گفت: اگر مدیران و مسئولان به سمت مدیریت جهادی سوق داده شوند، خیلی از مشکلات کشور مرتفع خواهد شد.
وی یکی از ویژگی های فرهنگ و مدیریت جهادی را انعطاف پذیری عنوان کرد و افزود: مدیرانی می توانند جهادی کار کنند که انعطافپذیری داشته باشند.
رئیس هیئت عالی اندیشهورزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سپس از سفرهای استانی مسئولین به عنوان یکی از سبکهای مدیریت جهادی یاد کرد و افزود: در سفرهای استانی مدیران از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات قرار میگیرند، لذا می توانند عملکرد بهتری در مقایسه با مدیرانی که پشت درهای بسته تصمیم گیری می کنند، داشته باشند.
افشار ادامه داد: در اصول مدیریت جهادی مدیران و مسئولان باید مسئولیت ها را یک امانت بدانند و نه یک حق، چون در این صورت به دنبال ادای امانت خواهند بود.
وی در ادامه گفت: به دولتهایی که سر کار میآیند یک انتقاد میتوان کرد و اینکه هر دولتی برنامه های خود را از صفر شروع کرده و اقدامات گذشته را نادیده می گیرد، در حالی که مقام معظم رهبری همواره تاکید دارند که مدیران جدید باید برنامه های مسئولین قبلی را ادامه داده و فقط ایرادات آنها را برطرف کنند تا کارها روی ریل بیافتد.
افشار در ادامه اشاره ای هم به شاخصه های برخورداری از یک اقتصاد موفق داشت و گفت: برای اینکه یک اقتصاد موفق داشته باشیم، باید در سه حوزه نیروی انسانی، سرمایه و دانش فنی، توانمندی داشته باشیم که خوشبختانه در هیچ یک از این سه بخش هیچ کمبودی در کشور نداریم.
افشار با اشاره به برخورداری کشور از نیروهای انسانی جوان و توانمند، گفت: ما یک کشور جوان هستیم، هرچند روند نزولی از حیث جمعیت جوان داریم و باید برای آن فکری کرد.
وی اضافه کرد: در کشور از نظر سرمایه هم هیچ کمبودی نداریم و اصلا نیازی به سرمایه گذاری خارجی نداریم، البته در هدایت سرمایه ها مشکل داریم که در این خصوص باید برنامه ریزی درست انجام شود.
افشار ادامه داد: ایران اسلامی در خیلی از بخش های فناوری در سطوح عالی بوده و جزو کشورهای برتر دنیا از نظر دانش فنی است، لذا برای برخورداری از یک اقتصاد موفق هیچ کم و کاستی در کشور نداریم.
رئیس هیئت عالی اندیشهورزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه با بیان اینکه خلا وجود نهادهای انقلابی در کشور حس میشود، گفت: این نهادهای انقلابی در واقع همان سازمانهای مردمی نهادی هستند که در کشورهای پیشرفته محور کارها هستند.
وی با تاکید بر اینکه سازمانهای مردم نهاد بر مبنای هدف شکل می گیرند، گفت: در این نوع گروه ها همه چیز حول محور اجرایی شدن اهداف است.
وی اشاره ای هم به انحلال جهاد سازندگی داشت و گفت: جهاد سازندگی در ابتدا با محوریت مردمی بودن شکل گرفت، اما بعدها با سمت و سو گرفتن به سمت دولتی شدن به وزارتخانه تبدیل شد و هنگامی که وظایف این نهاد مردمی با وزرات جهاد کشاورزی همسو شد، چون کارهای این دو نهاد باید به یک وزارتخانه واگذار میشد، وزارت جهاد سازندگی منحل شد، در حالیکه معتقدم اگر جهاد سازندگی با همان هویت اولیه باقی می ماند می توانست منشا خدمات زیادی در کشور شود.
وی ادامه داد: سپاه هم در ابتدای انقلاب به عنوان یک نهاد اطلاعاتی امنیتی برای ریشه کن کردن گروهک های ضدانقلاب ایجاد شد که بعدها و پس از شروع جنگ تحمیلی این نهاد وارد فاز نظامی شد و در برابر تهدید جدید به سرعت آرایش جنگی به خود گرفت و توانست به اهدافش برای حراست از کیان ایران اسلامی برسد.
افشار همچنین از کاهش پنج درصدی نرخ بیکاری در استان کرمانشاه به عنوان یک موفقیت بزرگ یاد و ابراز امیدواری کرد: در آینده شاهد تداوم روند کاهشی نمودار نرخ بیکاری استان با سرعت بیشتری باشیم.
وی با تاکید بر ظرفیت های استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی، گفت: استان کرمانشاه باید رویکرد صنعتی کشاورزی داشته باشد و با این رویکرد به سراغ توسعه صنایع تبدیلی مرتبط با بخش کشاورزی برود، چون در این صورت نه فقط به حل مشکل اشتغال استان کمک خواهد شد، بلکه نارضایتی تولیدکنندگانی که محصولات کشاروزی روی دستشان می ماند، هم از بین خواهد رفت.
انتهای پیام
نظرات