محمدفرید سپری در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: ایجاد صنایع در مناطق کشاورزی از یکسو منجر به توسعه بخشهای متناظر و از سوی دیگر موجبات توسعه هر یک از زیر بخشهای کشاورزی را فراهم میکند.
وی افزود: قابلیتهای خاص و ویژه بخش کشاورزی، یکی از محورهای اصلی توسعه استان به شماره میآید و این مهم حاصل نمیشود مگر تمام زیر بخشهای کشاورزی همزمان و متوازن رشد و توسعه یابند. یکی از این زیر بخشها که به تعبیری موتور محرکه بخش کشاورزی است صنایع تبدیلی و غذایی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: صنایع تبدیلی و غذایی بخش کشاورزی یکی از مهمترین عوامل توسعه پایدار محسوب شده که ایجاد رشد و توسعه این صنعت میتواند در افزایش ارزشافزوده بخش کشاورزی، اشتغال، توسعه صادرات، کاهش ضایعات و از همه مهمتر تأمین امنیت غذایی کشور تأثیرگذار باشد، این صنعت شامل چهار گروه صنایع دام و طیور و آبزیان، زراعی، باغی و سردخانهها که تا پایان سال ۹۸ با صدور ۱۵۴ فقره پروانه بهرهبرداری صنایع تبدیلی موجبات اشتغال ۱۸۳۵ نفر و ظرفیت تبدیلی و ذخیره گذاری یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۹۰تن محصول را فراهم آورده است.
سپری ذکر کرد: روند ایجاد صنایع تبدیلی در استان از سال ۹۶ رشد فزایندهای گرفته است که تنها در سال ۹۸ تعداد ۳۷ پروانه بهرهبرداری با اشتغال ۴۲۵ نفر و ظرفیت تولید ۳۵۰ هزار و ۷۴ تن و ۸۰ جواز تأسیس با اشتغال ۷۸۸ نفر و ظرفیت تولید ۲۴۷هزار تن صادر شده است.
وی ادامه داد: همچنین در سال ۹۸ بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال تسهیلات سرمایه ثابت از محل اعتبارات تبصره ۱۸و ۶۰ میلیاردریال تسهیلات سرمایه در گردش به طرحهای صنایع تبدیلی به طرحهای دارای پروانه بهرهبرداری پرداختشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: در حال حاضر در سطح استان ۹۶ طرح صنایع تبدیلی در حال احداث بوده که با بهرهبرداری از این طرحها موجبات اشتغال ۱۴۰۰ نفر فراهم می کند.
سپری با اشاره به تصویب سه طرح پیشران بخش کشاورزی در استان کردستان، گفت: این طرح ها شامل طرح افزایش تولید گوشت قرمز ۳۰ هزار تن، طرح توسعه ۵۰ هزار هکتاری باغات، طرح تبدیلی ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به اراضی آبی و باغی است.
وی بیان کرد: با تحقق این طرحها، جایگاه صنایع تبدیلی در استان از اهمیت بالاتری برخوردار میشود که در صورت تأمین اعتبار و ایجاد زیرساختهای موردنیاز، صنایع متناظر با این طرحها در استان پیشبینیشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ذکر کرد: از طرحهای شاخص استان کردستان که جایگاه ویژهای در غرب کشور و حتی در پارهای از موارد در کل کشور را دارد میتوانیم به هلونیگ شرکت غرب دانه اشاره کرد که با ایجاد زنجیره تولید و تأمین در بخش دام و طیور شامل کشتارگاه طیور، خوراک آماده دام و طیور و آبزیان، طرح فرآوری کود و مکملهای خوراک دام و طیور تقریباً تمامی بخشهای صنعتی را در خود جایداده است.
سپری افزود: همچنین شرکت ژینا نوش روژ هلات در منطقه مرزی مریوان در خصوص فرآوری محصولات باغی انگور سیاه در آستانه بهرهبرداری فاز اول بوده که تا پایان سال فاز ۲ هم به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه تصریح کرد: ظرفیت این طرح ۲۶۴ هزار و ۵۰۰ تن و جذب مواد خام ۸۶ هزار و ۵۰۰ تن با اشتغال ۳۳۰ نفر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: شرکت کشت و صنعت سبز لاوین شاهو، یکی دیگر از طرحهای شاخص صنایع تبدیلی که در ابتدای فرایند دارای مجوز است که در زمینهٔ تولید رب و خشککردن گوجهفرنگی منطقه کامیاران بهعنوان قطب تولید گوجهفرنگی شروع به فعالیت کرده و میتواند ضامن ایجاد یک منطقه ویژه و تخصصی تولید محصولات کشاورزی شود.
سپری همچنین شهرستان دهگلان را بهعنوان یکی از دشتهای مهم تولید محصولات کشاورزی استان، دانست و بیان کرد: تولید ۲ محصول بسیار حائز اهمیت از جمله گندم که صنایع مرتبط شامل سیلو و فرآوری بذر فراتر از نیاز شهرستان ایجاد و در حال احداث است.
وی بیان کرد: محصول شاخص دیگری که در شهرستان دهگلان کشت میشود سیبزمینی است و اولین موضوعی که در رابطه با این محصول در صنایع تبدیلی موردتوجه قرار گرفته نگهداری در شرایط مناسب به جهت جلوگیری از ضایعات و تعادل بین عرضه و تقاضا است به همین منظور در حال حاضر تعداد ۱۳ واحد سردخانه بالای صفر در این شهرستان به ظرفیت ۲۵ هزار و ۹۰۰ تن صادر و در حال بهرهبرداری است و همچنین تعداد ۲۰ واحد سردخانه به ظرفیت ۹۰ هزار و ۷۵۰ تن جواز تأسیس دریافت و در حال طی مراحل اخذ تسهیلات و مجوزهای ساخت در بخش اداری بوده که پیشبینی میشود با راهاندازی این واحدها نیاز شهرستان در بخش ذخیره گذاری تا حد زیادی تأمین میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: شهرستان دهگلان به علت دارا بودن شهرک صنعتی از تنوع بسیار خوبی در زمینهٔ ایجاد صنایع تبدیلی، شامل تولید خوراک دام و طیور، عرقیات گیاهی، بستهبندی و قطعهبندی ماهی، کشتارگاه مرغ و تولید کودهای آلی برخوردار است.
سپری خاطرنشان کرد: از طرحهای شاخص شهرستان دهگلان میتوان به شرکت مائده اشاره کرد که زنجیره تولید و تأمین در خصوص گندم شامل سیلوی های نگهداری به ظرفیت ۸۰ هزارتن، فرآوری و بستهبندی بذر با بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا به ظرفیت ۱۲هزار تن، سردخانه بالای صفر به ظرفیت ۱۵ هزار تن، انبار نگهداری محصولات کشاورزی به ظرفیت ۱۰ هزار تن و اشتغال ۷۹ نفر مستقیم که ۲۲ نفر از این تعداد کارشناسان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
لازم به ذکر است که در پیک خرید گندم این تعداد اشتغال به ۱۵۰ نفر افزایش مییابد.
انتهای پیام
نظرات