• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۹ / ۰۰:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99042920965
  • خبرنگار : 50105

نقش رژیم‌های غذایی در سلامت انسان و محیط‌زیست

نقش رژیم‌های غذایی در سلامت انسان و محیط‌زیست

ایسنا/خراسان رضوی اصلاح دستورالعمل‌های رژیم غذایی می‌تواند از مرگ‌ومیرهای زودرس جلوگیری و در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای موثر باشد.

تحلیل‌های جدید نشان می‌دهد، دستورالعمل‌های رژیم غذایی که هرچند سال منتشر می‌شود، می‌تواند به شهروندان کمک کند تا بتوانند غذاهای سالم‌تری را انتخاب کنند، اما بسیاری از این دستورالعمل‌ها با اهداف بهداشت جهانی زیست‌محیطی سازگار نیستند.

این شیوه‌ها بر روی منوی غذایی مدارس، بیمارستان‌ها، مراکز مراقبتی، زندان‌ها و فهرست غذاهای آماده تاثیر دارد. همچنین، این روش‌ها به کودکان نیز آموزش داده می‌شود و به‌عنوان مرجع هستند اما فقط از نظر تئوری ایده خوبی هستند و در زندگی واقعی چندان موثر عمل نمی‌کنند.

مهم‌ترین موارد در رعایت رژیم‌های غذایی توصیه‌شده، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و بهبود سلامت عمومی است.

به ‌عبارت ‌دیگر، اگر دولت‌ها دستورالعمل‌ها را با اهداف بهداشتی و زیست‌محیطی که پیش‌ازاین آمده هماهنگ کنند، می‌توانند تا حدی از بحران آب‌وهوا جلوگیری کنند.

در این تحقیق، تمامی دستورالعمل‌های مرتبط با رژیم غذایی از 85 کشور جهان، نشان  داد که افراد رژیم غذایی گوشت قرمز و غذاهای فراوری‌شده را بیشتر و میوه، سبزی، آجیل، حبوبات و غلات را کمتر مصرف می‌کنند و این برخلاف دستورالعمل‌های ارائه‌شده سازمان بهداشت جهانی است.

نتایج تحقیقات نشان داد که غذا عامل انتشار یک‌چهارم از گازهای گلخانه‌ای در بحران آب‌وهواست و عاملی برای مرگ زودرس میلیون‌ها نفر خواهد بود.

در این بررسی مشخص شد، دستورالعمل‌های غذایی در دو کشور اندونزی و سیرالئون(کشوری در افریقای غربی) با اهداف زیست‌محیطی سازگار اما دستورالعمل‌های 74 کشور در تحقق اهداف آب و هوایی پاریس ناکام بود.

محققان تاثیر رژیم غذایی موثر بر سلامت سیاره زمین را ارزیابی کردند و دریافتند که کاهش مصرف گوشت قرمز در سه چهارم کشورهای توسعه‌یافته رعایت می‌شود.

با اتخاذ این رژیم‌ها و استفاده از کمپین و مقررات برای کمک به افراد در این موارد، می‌توان انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا حدودی کمتر کرد و تعداد مرگ‌ومیر زودرس مرتبط با رژیم غذایی را کاهش داد. همچنین از ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، سرطان و دیابت هم جلوگیری کرد.

محققان اظهار کردند که اتخاذ دستورالعمل‌های ملی با متوسط کاهش 15 درصدی مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های مزمن و کاهش 13 درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای به علت سیستم غذایی(معادل 550 میلیون تن دی‌اکسید کربن) همراه است.

در انگلستان، پیروی از رژیم غذایی سالم جهانی در مقایسه با رژیم فعلی افراد، انتشار آلاینده‌های مرتبط با مواد غذایی را 70 درصد و مرگ ناشی از رژیم غذایی را سالانه به میزان 104 هزار نفر کاهش داده است.

در امریکا، این مطالعه نشان داد که میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای 74 درصد و مرگ‌ومیر هم 585 هزار نفر کاهش‌یافته است.

در استرالیا هم منجر به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای به میزان 86 درصد و کاهش 31 هزار مرگ‌ومیر شده است.

بسیاری از دولت‌ها از ارائه توصیه‌های واضح درباره محدود کردن مصرف گوشت خودداری می‌کنند.

محققان توصیه می‌کنند، کشورها باید دستورالعمل‌های جدید رژیم غذایی مطابق با نیاز روز تنظیم کنند، از جمله محدودیت برای مصرف گوشت قرمز در کشورهایی که مصرف زیاد دارند. همچنین نمونه‌هایی از رژیم غذایی سالم و پایدار ازجمله رژیم غذایی گیاهی را ارائه کنند.

با این وجود، محققان نتیجه گرفتند که اصلاح دستورالعمل‌های مرتبط با رژیم‌غذایی نه‌تنها ازنظر سلامتی سودمند است، بلکه می‌تواند برای تحقق اهداف پایداری جهانی و رعایت سیستم غذایی سودمند موثر باشند.

البته هدف از این بررسی، این است که نتایج با احتیاط تفسیر شوند و رژیم غذایی خاص به‌عنوان رژیم غذایی برتر(گیاهی) معرفی نشود.

یافته‌های این بررسی در نشریه Medical ارائه‌شده است.

منابع:

theguardian.com

.treehugger.com

sciencedaily.com

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.