خدابخش مرادینافچی شامگاه دیروز در جلسه شورای راهبردی جمعیت استان زنجان، اظهار کرد: جمعیت از نظر صاحبنظران از دو نظر حائز اهمیت است که یکی جمعیت از دیدگاه هویت ملی و دیگری تقویت امنیت ملی است.
این مسئول ادامه داد: توجه به جمعیت، توجه به هویت ملی است و مقام معظم رهبری راهبرد را در این خصوص اعلام کردهاند و وظیفه استانها اجرا و تحقق این راهبرد است. رویکرد همه جلسات فرهنگی و اجتماعی مداخله است ولی باید توجه داشت که مداخله به منظور تغییر وضعیت موجود به روند بهتر است.
وی با بیان اینکه در ترسیم برنامهها طی جلسات باید آیندهنگری کرد، افزود: بر اساس آمار، روند سالمندی در زنجان، صعودی است و باید سالمندان مورد حمایت قرار گیرند.
معاون سیاسیامنیتی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه همه دستگاهها باید وظایف خود در مورد سیاستهای کلی جمعیت را اعلام کنند، گفت: باید برای تحقق عملیات برنامه جمعیت در سال آینده آماده باشیم.
مدیرکل ثبتاحوال استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه امسال ۱۱ هزار واقعه ولادت در استان ثبت شده است، اظهار کرد: این بدان معنا است که هر ساعت دو واقعه ولادت در استان زنجان به ثبت میرسد.
سیدعلی شفیعی ادامه داد: امسال ۵۵۳۴ واقعه ازدواج در استان زنجان به ثبت رسیده و این بدان معنا است که هر یک ساعت، یک واقعه ازدواج به ثبت میرسد؛ همچنین در هشت ماهه گذشته آمار طلاق در استان زنجان ۲۲ درصد کاهش داشته است.
در ادامه مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان، اظهار کرد: باید پایش و بررسی مستمر آمار تحولات جمعیتی استان و نیز شناسایی مشکلات و موانع و تحقق اهداف منطبق با سیاستهای کلی جمعیتی انجام شود. همچنین شناسایی اولویتهای استانی در اجرای سیاستهای کلی جمعیت و تعیین اولویتهای برنامهای در زمینه تحقق سیاستها باید مورد توجه باشد.
مسیحالله سلطانی ادامه داد: برنامهریزی و ایجاد هماهنگی بین دستگاهها و تهیه دستور کارهای استانی باید مورد توجه و تاکید قرار گیرد.
این مسئول افزود: سیاستهای کلی جمعیت با رویکرد ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری در دستور کار قرار گیرد و بر اساس تحولات در حوزه جمعیتی در استان، بعد خانوار در زنجان از پنج نفر به ۳.۳ رسیده است.
سلطانی با بیان اینکه نرخ رشد سالانه جمعیت در استان زنجان ۸۱ صدم درصد است، تصریح کرد: استان زنجان در این زمینه با میانگین کشوری هماهنگی دارد و نرخ جمعیت روستایی ثابت بوده که از علل این ثبات به مهاجرت روستاییان، تبدیل برخی نقاط روستایی به شهری و غیره میتوان اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای سرشماری تغییراتی در جمعیت استان زنجان مشاهده شده است، گفت: کاهش سهم جمعیتی صفر تا ۱۴ سال، افزایش جمعیتی ۱۵ تا ۶۴ سال و نیز افزایش جمعیت ۶۵ سال و بیشتر، از جمله این تغییرات بوده است.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان خاطرنشان کرد: در ۳۰ سال اخیر جمعیت سالمندی در استان زنجان افزایش دو برابری داشته است.
انتهای پیام
نظرات