• چهارشنبه / ۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400040201486
  • خبرنگار : 50163

پیش‌بینی برداشت بیش از ۶۰۰۰ تن نخود فرنگی در طارم

پیش‌بینی برداشت بیش از ۶۰۰۰ تن نخود فرنگی در طارم

ایسنا/زنجان مدیر جهادکشاورزی طارم گفت: پیش‌بینی می‌شود، امسال ۶۶۴۰ تن نخود فرنگی از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.

مجتبی اسکندری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سطح زیر کشت نخود فرنگی در طارم، اظهار کرد: سطح زیر کشت محصول نخود فرنگی در سال زراعی جاری در طارم ۸۳۰ هکتار است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود مقدار ۶۶۴۰ تن نخود فرنگی از مزارع شهرستان طارم برداشت و روانه بازار مصرف شود، ادامه داد: ۹۰۰ بهره‌بردار طارمی مشغول فعالیت و کسب درآمد از این محصول هستند.

وی متذکر شد: کشت نخود فرنگی همانند سایر نباتات خانواده لگومینوز، به دلیل توانایی تثبیت ازت هوا بسیار با اهمیت بوده و در تناوب با سایر محصولات، موجب افزایش تولید آن‌ها می شود.

اسکندری ادامه داد: محصول تولیدی این شهرستان علاوه بر تأمین نیاز استان زنجان به سایر استان‌ها نیز صادر می شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان طارم با اشاره به اقدامات انجام شده در این زمینه، خاطرنشان کرد: از جمله اقدامات انجام گرفته توسط مدیریت جهادکشاورزی طارم در خصوص محصول نخودفرنگی، تامین نهاده‌های مورد نیاز، برگزاری برنامه‌های آموزشی گروهی و انفرادی، بازدیدهای کارشناسی و ارائه توصیه‌های فنی و نیز تنظیم بازار است.

شهرستان طارم به لحاظ برخورداری از شریان حیاتی رودخانه قزل‌اوزن، به بزرگ‌ترین قطب کشاورزی استان زنجان و این منطقه تبدیل شده و کیفیت محصولات باغی و زراعی آن شهرت جهانی به خود گرفته است. با توجه به شرایط اقلیمی متفاوتی که این شهرستان دارد، تنوع محصولات در این منطقه زیاد است، به طوری که سالانه بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی در زمین‌های این شهرستان تولید و وارد بازار مصرف استان زنجان و سایر استان‌های همجوار و حتی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

به گزارش ایسنا، نخود فرنگی منبع خوبی از ویتامین B۱، B۶، B۲ و B۳ است که همه این ویتامین‌ها برای سوخت و ساز چربی، پروتیین و کربوهیدرات ضروری است.

نخود فرنگی، منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلول‌های خونی‌ است و کمبود آن باعث کم‌خونی، ‌خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود. این محصول همچنین منبعی از ویتامین C است که بسیاری از سلول‌های تولیدکننده انرژی را از تخریب به وسیله رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

مواد مغذی نخود فرنگی، میزان بالای ویتامین k که ویتامین مهمی در پروسه لخته شدن خون و نیز ساخت استخوان است، مشخص می‌کند که نخود فرنگی منبع خوبی از این ماده مغذی برای حفظ سلامت است. به علاوه وجود ریزمغذی‌های منگنز و منیزیم که از ریزمغذی‌های جزئی به شمار می‌آید، آن را به ماده غذایی مناسبی تبدیل کرده است.

به دلیل پایین بودن محتوای سدیم نخود فرنگی، توصیه می‌شود کسانی که به بیماری پرفشاری خون مبتلا هستند، از نخودفرنگی کنسرو نشده استفاده کنند تا مقدار سدیم دریافتی آن‌ها از این طریق افزایش نیابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.