-
روایت چند سرباز راهور از بلاهایی که سرشان میآید
ساعت ۶ صبح است و شب همچنان ادامه دارد. سرما فرصت «ها» کردن دستها را نمیدهد. دو سرباز راهنمایی و رانندگی در گوشهای از خیابان کارشان شروع شده است. یکیشان دارد تلاش میکند دستهایش را با نفسش گرم میکند و مرتب درجا میزند تا بلکه کمی گرمتر شود. چند قدم پایینتر یک کارگر شهرداری جارویش را روی زمین میکشد و دور میشود.
-
چرا عنابستانی از خط ویژه میرفت؟
صورتش یخ زده و سرخ است. ریش و سبیلش تازه درآمده؛ همینقدر کم سن و سال. ماسکش را داده روی چانهاش که صدایش شنیده شود. پریشان به دوربین نگاه میکند: «حامد اکبری هستم. سر دروازهدولت شیفتم. این راننده ماشین اومده بدون مجوز تردد خط ویژه به من گفته ل...ی منم جوابشو دادم بهش گفتم بچهخوشگل. خود نماینده مجلس پیاده شده زده تو گوش من. هم شاهد داریم، هم دوربین هست.» از آن طرف هم مردم را شاهد میگیرد که از نماینده سیلی خورده است. چند نفر هم میگویند که ما شاهدیم این آقا سیلی زد!
-
ماجرای پرحاشیه آرامگاه فردوسی
«این همان فردوسی است که گفته است: «عجم زنده کردم بدین پارسی» و خدا می داند راست گفته است. حیف است قبر او در ایران معلوم نباشد.» این بخش کوتاهی از نامه میرزا عبدالوهاب خان نصیرالدوله حاکم خراسان به ناصرالدین شاه است تا اجازه ساخت مقبره ای برای فردوسی را از شاه بگیرد.
-
یک جمله خطاب به ترامپ بگویید
ترامپ هم تمام شد و رفت. مثل خیلیهای دیگر که از او خیلی هم گندهتر بودند اما آمدند و بعد هم تمام شدند و رفتند پی کارشان و قطعا خیلیهای دیگر که باز هم میآیند و بعد هم تمام میشوند و میروند پی کارشان.
-
-
سخنرانیهای تاثیرگذار جهان - ۶
وقتی اوباما به آیاتی از قرآن اشاره کرد
باراک اوباما را ممکن است با صفتهای زیادی در جهان بشناسند اما اغلب از او با عنوان نخستین رئیسجمهوری سیاهپوست آمریکا یاد میکنند که اتفاقا پدر و پدرخواندهاش هم مسلمان بودهاند گرچه خودش مسیحی است؛ رئیسجمهوری که تلاش کرد یا لااقل نشان میداد که دارد تلاش میکند با استفاده از موقعیت و ریشههای خانوادگیاش، دیوار «اسلامهراسی» و «نژادپرستی» در جهان را تا جایی که میتواند کوتاه کند.
-
نه کلیه سرما میخورد، نه آپاندیس میترکد!
تصور کنید یکی از اعضای داخل بدنتان مثل «آپاندیس» بترکد. حتی تصورش هم ترسناک است. حتما همه ما برای یک بار هم که شده اصطلاح «آپاندیسش ترکیده» را شنیدهایم؛ مشکلی که منجر به عمل جراحی می شود اما نکته مهمی که وجود دارد این است که سالها اشتباه متوجه شدهایم چون آپاندیس ترکیدنی نیست. حالا شاید برای بسیاری این سوال پیش بیاید که «اگه آپاندیس نمیترکه پس چی میشه؟»
-
ماجرای احیای پیرمردی که مرده بود
پتروشیمی آبادان متولد ۱۳۴۸ است. در خانواده صنایع پتروشیمی ایران و همینطور در خانواده صنایعی که زیر نظر صندوق بازنشستگی کشوری هستند، پیرمرد به حساب میآید. مالکیتش عمومی است و ۱۱۰۰ کارمند رسمی و قراردادی و حدود ۳۰۰ کارگر و کارمند پیمانکاری دارد. با احتساب خانوادههای این آدمها میتوان گفت که این مجموعه به تنهایی نان حدود ۵۰۰۰ نفر را تامین میکند.
-
/دغدغههای شغلی/
ناگفتههای یک مهماندار قطار از زندگی روی ریل
«کل زندگی ما روی دو تا تیکه آهن موازیه؛ اونم نه ثابت. هی داریم تکون میخوریم. ریل و قطار چیه؟ همینه دیگه. ریل، دو تا آهنه کنار هم که هر چی هم برن، به هم نمیرسن. قطار هم که فقط تکونه.»
-
/داستان عکس/
این وضعیت تکاندهنده را فراموش نمیکنم
آلبوم به آلبوم میگشت؛ مادری که فرزندش را، فرزندی که پدرش را و پدری که عزیزی را از دست داده بود.
-
«زورگیری»های محترمانه در بازار تهران
راننده بنز با نزدیک شدن به مانعی که دو نگهبان با لباس مخصوص کنارش ایستادهاند، نیشترمزی میزند. نگهبانان دستی برایش تکان میدهند و اجازه ورود به منطقه ممنوعه را صادر میکنند. کار نگهبانان این است که به کسی اجازه ورود به محدوده بازار را ندهند اما بسیاری اجازه ورود را میگیرند!
-
سوخت توزیع شده در تهران دارای استاندارد های لازم است
در پی درج اخباری با عناوین " وجود نشانههایی از مصرف سوخت غیر استاندارد در صنایع و نیروگاههای تهران" و " در تاریکی قدم بزنید و مازوت بخورید! "، شرکت پخش فراورده های نفتی توضیحاتی ارایه کرد.
-
آیا این دانشمند ایرانی هم ترور شد؟
۱۵ سال پیش، غروب چهاردهم دیماه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یکی از دانشمندان ایران به نام سعید کاظمی آشتیانی بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفته است.
-
نگاهی به پربحثترین اظهارات آیتالله مصباح
آیتالله مصباح یزدی که روز ۱۲ دیماه دار فانی را وداع گفت، بیشتر از آنکه به عنوان فیلسوف، فقیه و استاد حوزه شناخته شود، در بین عموم مردم به عنوان چهرهای سیاسی شناخته میشد؛ آن هم چهرهای که برای بخشی از جریان اصولگرایی، شأن «پدر معنوی» را داشت.
-
در تاریکی قدم بزنید و مازوت بخورید!
این زمستان هم همانند زمستان سال گذشته و زمستان سال گذشتهاش و زمستان همه سالهای گذشته غبار مرگ روی آسمان پایتخت و استانهای بزرگ کشور جا خوش کرده است؛ غباری که سالهاست برای آن راه حلی جز «دعا برای باد و باران» وجود ندارد و هر بار یک منشاء جدید برای آن معرفی میشود. یک بار تقصیرات گردن کیفیت بنزین میافتد و بار دیگر گردن حجم تردد. این بار اما صحبت از «مازوت» به میان آمده؛ همان فراوردهای که هم جان انسان را تهدید میکند، هم دشمن محیط زیست است.
-
عید میلادی ارمنیهای ایران چه شکلی است؟
چراغهایی که پشت پنجرهها روشن بودند، کمتر شدهاند و سایه درختهای کریسمس کمرنگتر از پارسال هستند. برخی از ارامنه منطقه نارمک میگویند کرونا، مسائل اقتصادی و از همه مهمتر جنگ قرهباغ باعث شده امسال کمتر کسی درخت کریسمس تزئین کند.
-
گوشبری تاکسیهای اینترنتی با چاقوی آلوده به کرونا
تاکسیهای اینترنتی در ایران مثل بقیه کسب و کارهای نوپا، اولِ کارشان بسیار مشتریمدار و مخلص و چاکر مردم بودند اما به تدریج که جا افتادند، این مردم بیچاره هستند که باید با هر تصمیم آنها کنار بیایند و صدایشان هم درنیاید.
-
رونمایی از یک شغل زنانه در تهران: عابرزنی!
چند ماهی میشود که سر و کلهشان در تهران پیدا شده و ممکن است شما نیز آنان را در خیابان دیده باشید. کولهپشتی دارند و کنار خیابان میایستند، دستشان را برای خودروهای عبوری بلند میکنند و اگر جلوی پایشان ترمز کنید، سرشان را از پنجره ماشین داخل میآورند و میگویند که «کار من فرهنگیه و کتاب میفروشم؛ کتابخون هستید؟».
-
ناگفتههای پرستاری که جنگ و بیمارستان روانی را تجربه کرده
«بیگانه»ی آلبر کامو را که به زبان فرانسه نوشته شده کنار دستش گذاشته تا مطالعه کند و زبان فرانسه را از یاد نبرد. ۸۳ سال دارد اما همچنان بدون دشواری روی پاهایش میایستد.
-
ترور و قتل مبهم سه دانشمند مرتبط با تحقیقات کرونایی
ظاهرا قرار است علاوه بر قربانیان «کرونا» در جهان، درمان و تحقیقات کرونا نیز قربانیانی بگیرد؛ چنانکه تا کنون دو دانشمند روسی و چینی که روی کرونا و واکسن آن تحقیق میکردند به قتل رسیدهاند و یک دانشمند ایرانی نیز که در کنار مسئولیتهای دیگرش سرپرستی یک تیم تهیه کیت تشخیص و واکسن کرونا را داشت، به شکلی پیچیده ترور شده است.
-
سخنرانیهای تاثیرگذار جهان - ۵
آنچه «بانوی آهنین» پس از جنگ ۷۴ روزه گفت
شاید شما هم اگر بخواهید از یک زن قدرتمند و قاطع تعریف و تمجید کنید، او را «بانوی آهنین» بخوانید اما شاید ندانید که این صفت برای نخستین بار به بانوی سیاستمداری نسبت داده شد که توازن مردسالارانه در عرصه قدرت را بر هم زد و در زمانهای که مردان حرف اول و آخر را در عرصه سیاست میزدند، فارغ از تمام تشویقها و تشویشها، آنچنان درخشید که نامش به یک مَثَل تبدیل شد.
-
جمله عجیب علامه طباطبایی به یک پرستار
امروز، روز میلاد حضرت زینب (س) است که هر ساله این روز به نام روز پرستار نامگذاری شده است.
-
شب یلدا بشینیم خونه چیکار کنیم؟
کرونا، همه چیزمان را تغییر داد؛ عیدمان، درسخواندنمان، کارکردنمان، عروسی و عزایمان و خیلی چیزهای دیگر را. حالا اما نوبت به شب یلدا رسیده است؛ یلدایی که باید بر خلاف همه طولانیترین شبهای سال که از سرگذراندهایم، در خلوت به سحر پیوند بخورد و نه در جمع ... . هر سال میگفتند گوشیها را کنار بگذارید و دور هم جمع شوید اما امسال میگویند گوشیها را دست بگیرید و دور هم جمع نشوید!
-
آیا شما هم چنین تجربهای داشتهاید؟
از دور و بریها خیلی شنیدهایم و شاید هم خودمان تجربه کرده باشیم که در بعضی کشورهای اروپایی مثل آلمان، جنس فروختهشده نه تنها پس گرفته میشود بلکه بعضی فروشگاهها برای پسگرفتن جنس فروختهشده، محدودیت زمانی هم ندارند و گاهی تا یکی دو ماه بعد میتوان رفت به فروشگاه و گفت «ببخشید، من اینو نمیخوام».
-
من احمدینژاد نیستم!
«من آدمی نیستم که در نظام نبودم و آمدم و میخواهم حکومت کنم و بعد هم بروم، یک جایی بروم و مرتب مصاحبه کنم. آدم اینجوری نیستم. از اول نظام بودم، همیشه مسئولیت داشتم. از روز اول که انقلاب و نهضت شروع شده، از سال ۴۱ در نهضت بودم و بعد از انقلاب هم همیشه مسئول بودم ... برای من نظام و کشور مطرح است.»
-
این رفتارهای عجیب و غریب از کجا میآید؟
شکنجه حیوانات، عکسگرفتن با اسکلتهای چند هزار سالهای که از خاک بیرون کشیده شده، صحنهسازی خفتگیری یا انتشار تصاویری از دزدی که به وسیله دوربینهای مداربسته گرفته شده است. دنیای مجازی پر از فیلمهای اینچنینی شده است؛ فیلمهایی که به نظر میرسد رفتارهای «غیرعادی» را بیش از گذشته نشان میدهند.
-
واقعیتهایی صریح درباره آینده نفت ایران
نفت حتی در شرایط تحریم هم بازیگر نقش اول اقتصاد کشور است. چه صادر بشود چه نه، نقل محافل است و چه بخواهد و چه نخواهد سرنوشتش بر بند بند بودجه تاثیرگذار!
-
واکنش ایرانیان به شعرخوانی اردوغان از زاویهای دیگر
در باکو رژهای رفتهاند و در حضور مقامات کشوری و لشکری دو کشور آذربایجان و ترکیه، موقع نامبردن از اماکن مهم آذربایجان از ارگ تبریز و کوه سبلان هم نام بردهاند. بعد از آن رئیس جمهوری ترکیه در سخنرانیاش قطعهشعر کوتاهی خوانده که مادران آذری در سوگ جداشدن شهرهای ایرانی آذربایجان از خاک سرزمین مادری برای بچههای در گهواره میخواندند.
-
همه چیز درباره «نشان» در ایران + تصاویر کمتردیدهشده
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح دیروز با حضور در منزل دانشمند شهید محسن فخریزاده و دیدار با خانواده این شهید، نشان درجه یک نصر را که اهدایی و مزین به امضای رهبر معظم انقلاب اسلامی است، به ایشان تقدیم کرد.
-
ما جنگ را میبریم؟
«بذارش لای در صندوق عقب، ببندش». میگذارد و میبندد. لنگ از لای در صندوق عقب مثلا افتاده روی پلاک ایران-۹۹ ال۹۰ نقرهای اما با یک نیشگاز، باد آن را بالا میزند. خودرو میپیچد داخل خیابان ایرانشهر و غیب میشود.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.