• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99042216048
  • خبرنگار : 50046

مراقب کم آبی بدن سالمندان مبتلا به کووید-19 باشید

مراقب کم آبی بدن سالمندان مبتلا به کووید-19 باشید

ایسنا/خراسان شمالی مدیر دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: باید مراقب کم آبی بدن بیماران سالمند مبتلا به کووید-19 بود.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با نکات تغذیه ای سالمندان در زمان ابتلا به پنومونی کووید-19 اظهار کرد: در این بیماری به ویژه در سالمندان که بطور طبیعی هم مستعد کم آبی هستند، باید مراقب کم آبی بدن آن ها بود.

وی ادامه داد: مصرف روزانه سه تا 3.5 لیتر مایعات و پایین آوردن درجه حرارت بدن برای پیشگیری از کم آبی بدن توصیه می شود همچنین نوشیدن مایعات گرم نظیر چای کم رنگ به مقدار فراوان به ویژه در صورت وجود احتقان و گرفتگی بینی و حلق بسیار مفید است.

علیزاده بیان کرد: مراقبین این گروه سنی، احتمال کاهش وزن فرد بر اثر شرایط جدید که سوخت و ساز بدن بالاست و بدن مستعد عفونت های ثانویه و یبوست است را در نظر داشته باشند.

وی عنوان کرد: در رژیم غذایی بیمار سالمند، به مصرف انواع غذاهای حاوی آنتی اکسیدان ها که در انواع میوه و سبزی تازه وجود دارد تاکید می شود همچنین استفاده از آب میوه ها و سبزیجات سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می شود.

علیزاده تاکید کرد: در برنامه غذایی بیمار سالمند تا حد امکان از مصرف کربوهیدرات های ساده از جمله قند و شکر و روغن های جامد مانند کره و چربی های حیوانی موجود در گوشت، لبنیات پرچرب و خامه پرهیز شود و نان سنگک، نان جو، غلات سبوس دار و انواع سبزی و میوه تازه به منظور جلوگیری از یبوست و دریافت بیشتر فیبر در برنامه غذایی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه روغن های گیاهی مایع مثل روغن ذرت، آفتابگردان، سویا، کلزا، کنجد و زیتون و همچنین جوانه گندم، سیب زمینی و میگو منابع خوبی از ویتامین E  هستند، افزود: استفاده از مکمل های مولتی ویتامین مینرال خصوصا ویتامین های A وc  برای سالمندان توصیه می شود.

علیزاده بیان کرد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌های E ،C ،B6، سلنیم و روی به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر عفونت ها کمک می کند و منابع غذایی ویتامین C شامل خربزه، کلم بروکلی، گل کلم و انواع میوه ها و منابع غذایی ویتامین B6  نیز شامل جگر گوساله، سیب زمینی، موز، عدس و اسفناج است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.