• سه‌شنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۷:۰۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99031307615
  • خبرنگار : 50310

چند نکته تغذیه‌ای در دوران کرونا

چند نکته تغذیه‌ای در دوران کرونا

ایسنا/لرستان یک متخصص تغذیه گفت: امروزه با ظهور ویروس کرونا در جهان و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها فرزندان و والدین بیشتر از گذشته در کنار یکدیگر هستند که باید در این زمان از نظر تغذیه نیز مراقبت‌هایی در خانه انجام شود.

مهناز مردانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه امروزه شیوع بیماری کرونا زندگی را برای خانواده‌ها در سراسر دنیا با چالش مواجه کرده است، اظهار کرد: با بسته شدن مدارس و مهدکودک‌ها والدین زیادی در این روزها مجبور به ماندن در خانه و مراقبت از کودکان، کار تمام وقت و انجام مسئولیت‌های دیگر می‌شوند، یکی‌از چالش‌های روزانه برای خانواده این است که «برای شام چه غذایی درست کنم؟»

وی بیان کرد: خرید مواد غذایی با وحشت، هراس و اختلال در سیستم تأمین غذا به معنی مشکل در یافتن بعضی از اقلام غذایی، سختی‌های بیشتری را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند.

مردانی ادامه داد: برای تعداد زیادی از افراد، بیکاری و از دست دادن درآمد، خرید مواد غذایی را نیز با چالش بیشتری روبرو می‌کند، در این زمان ممکن است والدین تهیه غذا با استفاده از غذاهای فرآوری شده را به‌عنوان سریع‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش برای تغذیه خانواده انتخاب کنند، این در حالی است که جایگزین‌های غذایی سالم، ارزان، مناسب و راحت هم در دسترس هستند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه تنظیم برنامه غذایی متنوع و مغذی می‌تواند رشد و تکامل آن‌ها را تأمین کند و هم‌چنین عادات غذایی سالم را در آن‌ها پایه‌گذاری کند، افزود: در ابتدا باید به‌اندازه کافی میوه و سبزی بخوریم.

وی ادامه داد: در زمان قرنطینه خرید، ذخیره و پخت سبزی‌های تازه خانواده‌ها را با چالش روبرو می‌کند، مخصوصاً زمانی که به والدین توصیه می‌شود رفت‌وآمد بیرون از منزل را محدود کنند، اما آنچه اهمیت دارد این است که در صورت امکان باید از مصرف مقدار کافی میوه‌ها و سبزی‌ها در برنامه غذایی کودکان اطمینان حاصل کرد. ازاین‌رو، هر زمان امکان تهیه محصولات تازه وجود دارد، حتماً آن‌ها را تهیه و مصرف کنید.

مردانی ادامه داد: هم‌چنین، میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توانند به‌صورت منجمد هم مورد استفاده قرار گیرند که در این صورت هم بیشتر مواد مغذی و طعم آن‌ها حفظ می‌شود، می‌توانید با استفاده از سبزی‌ها مقدار متنابهی از انواع سوپ، خورشت و غذاهای دیگری را تهیه کنید تا مواد غذایی مذکور برای مدت زمان طولانی‌تری باقی بمانند و بتوانید با آن‌ها انواع غذاهای دیگر را در روزهای آینده درست کنید.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زمانی که محصولات تازه در دسترس نیستند می‌توانید محصولات کنسرو شده یا خشک‌شده را جایگزین کنید، افزود: همیشه بهترین انتخاب استفاده از محصولات تازه است؛ اما زمانی که آن‌ها در دسترس نباشند، جایگزین‌های سالم دیگری وجود دارند که به‌راحتی می‌توانند نگهداری و تهیه شوند.

وی افزود: مانند کنسرو حبوبات، لوبیا و نخود، می‌تواند مقادیر زیادی مواد مغذی برای بدن تأمین کند و برای مدت طولانی مثلاً ماه‌ها و یا حتی سال‌ها نگهداری و در غذاهای مختلف به‌صورت متفاوت استفاده شود.

مردانی تصریح کرد: کنسرو ماهی‌های چرب مانند ساردین و سالمون غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی هستند که می‌توانند به‌صورت سرد در انواع ساندویچ‌ها، سالادها یا با ماکارونی و یا به‌صورت قسمتی از وعده غذایی گرم به‌طور پخته مصرف شوند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: کنسرو سبزی‌ها مانند گوجه‌فرنگی در مقایسه با محصول تازه ویتامین‌های کمتری دارد که با این وجود زمانی که سبزی‌های تازه یا منجمد شده به‌سختی یافت می‌شوند کنسرو سبزی‌ها می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

وی محصولات غذایی خشک مانند انواع لوبیا، حبوبات و غلات مانند عدس، لپه، برنج و کینوا را محتوی مواد مغذی دانست و افزود: این مواد غذایی خوش طعم و نسبتاً ارزان، خاصیت سیرکنندگی بالایی دارند و می‌توان آن‌ها را در طولانی‌مدت نیز نگهداری کرد.

وی ادامه داد: جو دوسر پخته شده با شیر یا آب می‌تواند یک انتخاب غذایی سالم برای صبحانه باشد و یا این‌که می‌توان آن را با ماست، تکه‌های میوه یا کشمش مصرف کرد.

مردانی با تأکید بر اینکه در این ایام باید میان وعده‌های سالم را ذخیره کنید، افزود: کودکان برای این‌که بتوانند در کل روز فعال باشند باید در طی روز یک یا دو میان وعده بخورند پس بجای این‌که به کودکان میان وعده‌های شور یا شیرین بدهید، از جایگزین‌های سالم‌تر مانند خشکبار، پنیر، ماست، تکه‌های میوه و یا میوه خشک، تخم‌مرغ سفت شده، یا انتخاب‌های سالم دیگر استفاده کنید، این مواد غذایی مغذی و سیرکننده هستند و به ایجاد و پایه‌گذاری عادت‌های غذایی سالم در طول زندگی کمک می‌کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه در این ایام باید مصرف غذاهای فرآوری‌شده را محدود کرد، افزود: از آنجایی که ممکن است مصرف مواد غذایی تازه همیشه امکان‌پذیر

نباشد، سعی کنید میزان مصرف غذاهای فرآوری‌شده در سبد خریدتان را کاهش دهید، غذاهای آماده به مصرف، میان وعده‌های آماده و بسته‌بندی شده و دسرها اغلب محتوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع شده، قند و نمک هستند، اگر مجبور هستید غذاهای فرآوری‌شده خریداری کنید به برچسب تغذیه‌ای آن دقت کنید و سعی کنید مواردی را انتخاب کنید که محتوی مقادیر کمتری ازاین مواد باشند.

وی بیان کرد: با وجود این‌که تاکنون هیچ مدرکی دال بر ارتباط غذا یا بسته‌های غذایی با انتقال ویروس کرونا یافت نشده اما این احتمال وجود دارد که افراد در تماس با سطوح یا اشیاء آلوده به ویروس و سپس لمس صورت‌شان، به ویروس مبتلا شوند.

مردانی افزود: البته این خطر زمانی بیشتر می‌شود که افراد در تماس نزدیک با افراد دیگر در هنگام خرید اقلام مورد نیاز و یا دریافت مواد غذایی ارسالی توسط پیک قرار می‌گیرند، لازم به ذکر است که به‌منظور پیشگیری از بیماری‌های با منشاء غذایی، رعایت نکات بهداشتی در زمان تهیه و پخت مواد غذایی همواره ضروری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.