• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 99012011078
  • خبرنگار : 50223

هشدار معاون دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص مسمومیت با برخی قارچ‌ها

هشدار معاون دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص مسمومیت با برخی قارچ‌ها

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: قارچ‌های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ‌های خوراکی دارند و تشخیص آن‌ها توسط افراد عادی میسر نبوده و از طریق کاملاً علمی و تخصصی توسط متخصصان امکان پذیر است.

دکتر" امام بخش قائدی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: بهتر است از جمع آوری و مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت خودداری شود.

وی اظهارکرد: برخی از گونه‌های این قارچ‌ها به دلیل وجود ماده ای سمی به نام آماتوکسین، منجر به مسمومیت‌های شدید شده که عمدتاً آسیب‌های مخربی بر کَبد دارند و حتی منجر به سرطان و مرگ می شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: سموم این گونه قارچ‌ها بر اثر حرارت پختن، کباب کردن و یا آب پز کردن ممکن است اثرات زیادی نداشته باشد اما ممکن است در اثر تغییرات بیوشیمیایی اثرات زیان آور و غیرقابل جبرانی را به بار بیاورد.

دکتر قائدی تصریح کرد: بنابراین بهترین راه پیشگیری از این نوع مسمومیت، مصرف نکردن هر نوع قارچ یا گیاهی است چراکه قارچ‌های خود رو مشکلی که دارند اینست تشخیص بین قارچ سمی و غیر سمی بسیار مشکل است.

وی در خصوص تشخیص قارچ سمی از غیرسمی ادامه داد: مردم از رنگ و شکل ظاهری، سمی یا غیر سمی بودن قارچ را تشخیص می دهند اما گیاه شناسان از نوع چتر قارچ‌ها تشخیص می دهند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: قارچ‌های سمی بسیار خطرناک هستند و مقدار کمی از این قارچ‌ها مسمومیت ایجاد می کند بنابراین نمی توان ریسک آن را پذیرفت.

قائدی بیان کرد: تنگی نفس، اسهال و سرگیجه از جمله عوارض مسمومیت ناشی از قارچ هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.