• یکشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98091712432
  • خبرنگار : 71624

معرفی گونه جدیدی از مخمرهای محصولات لبنی

معرفی گونه جدیدی از مخمرهای محصولات لبنی
عکس تزئینی است

محققان بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری گروه زیست فناوری میکروبی دانشگاه علم و فرهنگ موفق به معرفی گونه جدید مخمری از محصولات لبنی شدند.

به گزارش ایسنا، در دنیای امروز تولید محصولات لبنی نقش بسیار مهمی در معادلات جهانی و توسعه صنعتی کشورها ایفا می‌کند، زیرا این مواد غذایی سهم مهمی در رژیم غذایی انسان و سلامت جامعه ایفا می‌کنند. این مواد غذایی ارزشمند حاوی گروه‌های مختلف میکروبی از جمله باکتریهای اسید لاکتیک و مخمرها هستند که با تولید ترکیباتی چون اسید لاکتیک، اتانول و ترکیبات آلی طعم نهایی محصول را ایجاد می کنند.

محققان بانک میکروارگانیسم‌های مر کز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری گروه زیست فناوری میکروبی دانشگاه علم و فرهنگ موفق به معرفی گونه جدید مخمری از محصولات لبنی شدند.

دکتر سید مجید تولیت، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، گفت: در پژوهش مشترکی که با همکاری محققان بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و گروه زیست فناوری میکروبی دانشگاه علم و فرهنگ انجام شد یک نمونه مخمری ناشناخته از کشک سنتی تولید شده در استان البرز، جداسازی شد.

وی افزود: بررسی های سیستماتیک و فیلوژنی انجام شده منجر به معرفی گونه جدید مخمری از گروه آسکومایست ها با عنوان Saccharomycopsis oxydans شد. این مخمر کند رشد و هوازی بوده و در دماهای نسبتا پایین رشد می کند و قابلیت تولید جوانه های چندگانه را دارا است.

تولیت خاطر نشان کرد: باوجود جداسازی چندین سویه متفاوت از این مخمر که واجد تفاوت‌های ژنتیکی اندک در ژنهای مارکر خود بوده اند، سازگاری جهت ایجاد آسکوسپور در بین سویه های جداسازی شده، مشاهده نشد.

بنا بر اعلام روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، مخمر مذکور با انتشار مقاله ای در ژورنال بین المللی سیستماتیک میکروبیولوژی (IJSEM‌)  به جامعه جهانی قارچ شناسی معرفی شد و هم اکنون این سویه مخمری در بانک میکروارگانیسم با شماره دسترسی IBRC-M 30374T  قابل ارائه به پژوهشگران و محققان در سراسر کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.